AK Parti Halk Günü etkinliği

AK Parti Halk Günü etkinliği -AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca: -Kefaletlerde eşin rızası zorunluluğunun kaldırılmasıyla, ticari hayatın akışı daha da kolaylaştırılmış, hızlandırılmış olacak


ESKİŞEHİR (A.A) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Borçlar Kanununda kefaletlerde eşlerin rızasının alınması konusunda yapılan düzenlemeyle, ticari hayatın daha kolaylaşacağını bildirdi.
     Koca, partisinin Halk Günü etkinliği öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Kefaletlerde eşlerin rızasının alınmasının uzun süreden beri gündemde olduğunu kaydeden Koca, Genel Kurulda geçen hafta bu konuda yaptıkları düzenlemeleri değerlendirdi.
     Borçlar Kanunundaki düzenleme ile kısmi olarak iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Koca, şöyle konuştu:
     Ticaret siciline kayıtlı işletmelerin sahipleri, ortakları ve yöneticileri tarafından bu işletmelerle ilgili olarak verilecek kefaletler, esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı bir esnaf tarafından verilecek kefaletler, kamu sermayeli bankalar tarafından faiz destekli kredi kullandırılmasında dair kanun kapsamında kullanılacak krediler, yine Tarım Kredi Kooperatifince kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletlerde, eşin rızası zorunluluğu çıkartılacak yasa ile birlikte kaldırılmış oldu. Dolayısıyla ticari hayatın akışı daha da kolaylaştırılmış, hızlandırılmış olacak. Şuna dikkat çekmek istiyorum, şirketinizle ilgili birilerine kefil olunacaksa eş rızası aranmaya devam ediyor ama şirketle ilgili yapılacak alımlarda ya da alınacak kredilerde eş rızası durumu ortadan kaldırılmış oluyor. Bu da ticari hayatımızda bir kolaylık olarak, inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra sağlanmış olacak.
    
     -Türk Dünyası Kültür Başkentliği-
    
     Türk Dünyası Kültür Başkentliği açılış töreni hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, Eskişehire yakışır bir açılış oldu. Başbakanımız da memnun ayrıldı dedi.
     Törende CHP İl Başkanı Erman Gölete protokolde yer ayrılmamasıyla yaşanan koltuk krizi hakkında, CHP Milletvekili Kazım Kurt ile görüştüklerini anlatan Koca, O gün koltuklarla uğraşılmaması gerektiğine dikkati çekerek, yaşananların yanlış olduğunu ancak yapılan açıklamalarında bir o kadar yanlış olduğunu savundu.
     Eskişehirde şimdiye kadar hayata geçirilen 400 proje sayısını 500e çıkaracaklarını dile getiren Koca, Günyüzü ve Mahmudiye İlçe Entegre Devlet Hastanesi projesinin TOKİ tarafından ihale şartnamesi yayınlandı. 30 Nisanda ihaleye çıkılacak ve müteahhit firmaya tesliminden 670 gün sonra 2 hastane tamamlanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Halk Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER