AK Parti Alanya İlçe Danışma Meclisi

AK Parti Alanya İlçe Danışma Meclisi Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -"IMFnin defterini dürdük. Son kuruşuna kadar borcumuzu ödeyerek ülkeyi IMFli yaşam çilesinden kurtardık"


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "IMFnin defterini dürdük. Son kuruşuna kadar borcumuzu ödeyerek ülkeyi IMFli yaşam çilesinden kurtardık" dedi.
     Türel, Mahmutlar beldesindeki bir düğün salonunda düzenlenen partisinin Alanya İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti olarak sorunları çözmek için gayret gösterdiklerini, Türkiyenin 10 yıl önceye göre kıyas götürmeyecek şekilde gelişme içerisinde olduğunu belirtti.
     Her başarıyı, bundan sonraki başarılar için bir basamak olarak değerlendirdiklerini ifade eden Türel, "Türkiyenin ekonomide geldiği durum son derece açıktır. Daha birkaç gün önce IMFnin defterini dürdük. Son kuruşuna kadar borcumuzu ödeyerek ülkeyi IMFli yaşam çilesinden kurtardık. Bu bile son derece önemli bir adımdır. Enflasyonda, milli gelirde gelinen nokta, bunları anlatmak istemiyorum. Merkez Bankasının rezervini zaten biliyorsunuz" diye konuştu.
     Türkiyenin, AK Parti ile 10 yılda 100 senelik gelişime tanıklık ettiğini dile getiren Türel, bunun şerefli bir olay olduğunu söyledi.
    
     -Çüzüm süreci-
    
     Türel, terörle ilgili sorunun çözümünde de adımlar atıldığını anlatarak, şöyle devam etti:
     "2001 yılında yola çıkarken ne söylendiyse onu yaptık. O gün Başbakanımız bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçiliği reddeden açıklamalar yapmıştı. Biz bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirecek, yaratandan dolayı yaratılanı seven bir anlayışla yola çıkıyoruz demişti. 10 yıldır bunlar yapılıyor. Çözüm süreci ile ilgili Nereden çıktı sorusuna verilecek cevap açıktır. İmralı ile yapılan görüşmelerde bizleri vatan hainliği ile suçlayanlar, dönüp önce aynaya baksınlar. Terörist başı İmralıya konulduğu gün görüşülmeye başlanmıştı. Devletin arşivinde bunlar duruyor. O günkü koalisyon ortakları, Özellikle MHP bizleri hainlikle suçluyor. Madem İmralı ile görüşmek hainlikti, siz niye görüştünüz- Bütün bunlar anaların ağlamaması, şehitlerin gelmemesi için yapılması gerekenlerdir."
     AK Partinin yaptıklarını değersizleştirme arayışına giren muhalefetin oyunlar içerisinde olduğunu savunan Türel, Başbakan Erdoğanı eleştirilere tepki gösterdi.
     Sadece Türkiyede değil, dünyada bile Başbakan Erdoğanın "sözünün eri" bir kişi olarak bilindiğini ifade eden Türel, "O, dün ak dediğine bugün kara demez ancak muhalefet dün söylediklerini unutarak eleştiriye devam ediyor. Ülkemizi onurlandıran, şereflendiren Başbakan, Amerikada büyük bir teveccühle karşılanırken, Kılıçdaroğlu, Sosyalist Parti Başkanı tarafından şamar oğlanına döndürülüyor. İşte aradaki fark bu" dedi.
     Türel, konuşmaların ardından AK Partiye üye olan kişilere rozetlerini taktı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Alanya İlçe Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER