Ankara Valisi Yüksel:

Ankara Valisi Yüksel: 19 Mayıs Stadyumu, hepimizin gözünün içine bakıyor ve beni yenileyin, ben yıkılıyorum diyor. Ama bu şehirde hiçbirinizin dikkatinde olmadan bu iş yürüyor


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 19 Mayıs Stadyumu, hepimizin gözünün içine bakıyor ve beni yenileyin, ben yıkılıyorum diyor. Ama bu şehirde hiçbirinizin dikkatinde olmadan bu iş yürüyor dedi.
     Yüksel, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankaranın sıkıntıların değerlendirdi.
     Ankaranın sıkıntılarının fark edilmesini istediğini belirten Yüksel, Artık hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde yaşıyoruz ve bu kenti fark etmemiz gerekiyor. Hepimizin başkentin değişim ve dönüşümüne katkı yapmamız gerekiyor. Bunları kim yapıyorsa herkes Ankaralıdır diye konuştu.
     Yüksel, marka şehir yolunda ulusal ve uluslararası rekabet pozisyonlarının, stratejilerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, Ankarada son 20 yıldır hep aynı sorunların tartışıldığını ifade etti.
     Yüksel, şöyle konuştu:
     Bir kent 20 yıl önce tartışılan başlıkları hala tartışmaya devam edebilir mi- 3 haftadır gazetelerin manşetlerine Eskişehir Yolundaki kafes teller kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı- Ya da her havalar soğuduğunda kar lastikleri taktırın. Hep bu haberlerle mi Ankaranın gündemi devam edecek. Bunlar Ankaraya çok katkısı olmayan ve bizi dünyayla yarıştırmayan başlıklardır.
     Bu şehir gündeminde EXPOyu, uluslararası fuarları ve kongreleri tutmuyor. 2. Ankara Sanayi Fuarı açıldı. Dünya şehirleri içinde çadırda fuar açan kaç şehir var. Hiçbir Ankaralıyı bu durum rahatsız etmiyor. Rekabet avantajını kent olarak elinizde tutacaksınız. Tek koşulu kentin marka kabiliyetini yükseltmektir. Bunları gündeminize koyup, dünyayla rekabet edeceksiniz.
    
     -Olimpiyatlara ev sahipliği yapamıyoruz-
    
     Yüksel, Ankaranın spor olimpiyatlarına ev sahipliği yapamadığına işaret ederek, spor tesislerinin yıllar önce yapıldığını ve yenilenmesi gerektiğini anlattı. Türk milli futbol takımının en son Ankaraya 90lı yıllarda geldiğini ve 19 Mayıs Stadyumunun yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, 19 Mayıs Stadyumu, hepimizin gözünün içine bakıyor ve beni yenileyin, ben yıkılıyorum diyor. Ama bu şehirde hiçbirinizin dikkatinde olmadan bu iş yürüyor ifadesini kullandı.
    
     -Ankaralı, turizmi gündeminde tutmuyor-
    
     Yüksel, Ankaranın tarihi derinliği ve zenginliği olmasına rağmen, turizmin konuşulmamasını eleştirdi.Avrupanın en iyi havaalanı Esenboğa Havaalanının kullanılıp, yabancı turistlerin getirilmediğini dile getiren Yüksel, Uluslararası fuarlar sayesinde turistler şehirlere geliyor. Güneyde 2 milyonluk bir şehir 9 milyar dolarlık geliri turizmden kazanıyor. Türkiye Cumhuriyetinin başkentinin sanayi ihracatından kazandığı para ise 6,9 milyar dolar. Ama Ankaralı, turizmi gündeminde tutmuyor değerlendirmesinde bulundu.
     Hayalinin, havaalanından itibaren, Ankaralı taksicilerin, dönercilerin, lokantaların, otellerin, alışveriş merkezlerinin ve diğer sektörlerin para kazanması olduğunu belirten Yüksel, Bu durum arttığı takdirde Ayaşın domatesi, Kazanın canlı çiçeğiyle Nallıhanın sebze ve meyvesi otellerde ve lokantalarda tüketilecektir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankara Valisi Yüksel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER