Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı -Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında belediyenin mülkiyetinde olan 40 belediye otobüsünün Antalya Ulaşım AŞye devredilmesine karar verildi -Meclisin AK Partili üyeleri


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında, belediyenin mülkiyetinde olan 40 belediye otobüsünün Antalya Ulaşım AŞye devredilmesine karar verildi.
     Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı.
     Toplantıda belediyenin mülkiyetinde olan 40 belediye otobüsünün Antalya Ulaşım AŞye devredilmesi görüşüldü. AK Parti grubunun katılmadığı toplantıda, CHP ve MHPli Meclis üyelerinin olumlu oyu ile belediye otobüslerinin Antalya Ulaşım AŞye devredilmesi kabul edildi.
     Akaydın, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşülen maddenin Antalya için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, 40 otobüsün 5216 sayılı yasanın 26. maddesi gereğince Antalya Ulaşım AŞye devredilmesi yönünde katılanların oy birliğiyle karar alındığını söyledi.
     Yasada toplantı tarihi kesindir, saati değiştirilemez şeklinde bir ibaresinin bulunmadığını ifade eden Akaydın, Salı günü, perşembe günü 13.30da toplanmak için karar aldık. Ancak odama çıktığımda Ankaradan telefon geldi ve büyükşehir belediye başkanları olarak Köşke çıkacağımız bilgisini aldım. Bunun üzerine tarih ve saat değişikliğini herkese tebliğ ettim dedi.
     Antalya için önemli bir maddenin görüşülmesi sırasında Mecliste olmak istedim diyen Akaydın, şöyle konuştu:
     İnsanlar hasta olabilir, çeşitli mazeretleri olabilir. Usulüne uygun şekilde bu değişikliği herkese ilan ettik. Ama AK Partili arkadaşlarımız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek niyetinde olduğu için dünkü toplantıya gelmediler ve toplanamadık. Yasa koyucu, çoğunluk olmazsa toplantılara devam edin diyor. Oturum açmak için dörtte bir çoğunluk, yani yüzde 25 yeterli oluyor. Yani 8 kişilik bir çoğunluk bu meclisi açmak için yetiyor. Biz bugün 8 kişi ile bile toplanabilirdik, ancak 11 kişi ile toplandık. Kararları da katılanların salt çoğunluğu 5 kişi ile alabilirdik, ama oy birliğiyle aldık.
     Maddenin görüşülmesiyle alakalı bilginin kendisinde olduğunu, bu nedenle toplantıda bulunup Meclis üyeleriyle paylaşmak durumunda olduğunu kaydeden Akaydın, Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra mecburen ihaleye çıkmamız gerekiyordu. Ama bunun ilkinde başarısız olduk. Zaten Türkiyede bütün belediyeler kendi şirketlerine devrediyor. Antalya için en doğrusu ve en güzeli oldu. Bağcıyı dövmek istiyorlarsa yargıya gidebilirler. Yargı iptal ederse aldığımız karar geçersiz olur. Ancak şu an aldığımız karar yasaldır. Ayrıca mahkemenin yürütmeyi durdurmasında sunduğu gerekçeli kararında bulunan eksiklerimizi de tamamladık. O şekliyle Ulaşım AŞye devrediyoruz. Bunda hiçbir hukuki engel yok diye konuştu.
    
     -AK Parti cephesi-
    
     AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yaşar Tabur ise meclisin aldığı kararın geçersiz olduğunu savunarak, toplantı saatinin 13.30 olduğunu söyledi.
     Devam meclisleriyle ilgili kararın dünkü oturum bittiğinde perşembe günü saat 13.30 olarak bildirildiğini ve başkan Akaydın tarafından kayıt altına alındığını belirten Tabur, Akaydının Meclisin toplanma saatini kendi işi olduğu için değiştirdiğini ileri sürdü.
     Tabur, şöyle dedi:
     Herkesin işi var. Hepimizin Meclis üyeliği dışında farklı meşguliyetleri var. Başkan Akaydın tüm kararlarda olduğu gibi yine sınıfta kalmıştır. Bu durum keyfiyetten başka bir şey değildir. Meclisin çalışma ortamını da bozmuştur. Alınan tüm kararlar geçersizdir. Yasal olarak toplanma zamanı bellidir. Yargısal boyutta yanlışlıklar yapılmıştır. Ayrıca Akaydının işi varsa vekili var, o oturuma başkanlık edebilirdi. Bugüne kadar da böyle olmuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER