Bakanlar Müezzinoğlu ve Yılmaz, Edirnede

Bakanlar Müezzinoğlu ve Yılmaz, Edirnede -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -"İnşallah birçok ilacımızın da özellikle kanser ilacımızın da Türkiyede üretimini başaracağız" -Kalkınma Bakanı Yılmaz: -"Sadece ekonomide değil, demokrasid


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah birçok ilacımızın da özellikle kanser ilacımızın da Türkiyede üretimini başaracağız" dedi.
     Müezzinoğlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Uzunköprüde AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
     Burada konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiyede birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Kardeşlik duygularının ön plana alınması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:
     "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün bıraktığı ve bize bahşettiği bu genç Cumhuriyeti birlikte geliştirmeliyiz. Trakya olarak bir sıkıntımız var. Hemen ayrışıyoruz, hemen kendi aramızda fitneye fırsat veriyoruz. 75 milyonun kardeşliği, 75 milyonun geleceğe güvenle gitmesi için birlik ve beraberliğimiz önemli. Milleti kucaklayan ve milletin sorunlarını milletle beraber çözen bir anlayışı, inşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir şekilde milletin desteğiyle bir çözüm sürecine götüreceğiz. Burada istediğimiz sabırlı ve sağduyulu olmak. Kendimiz için yapılmasını istemediğimiz hiçbir yanlışı, bir başka kardeşimiz için istememeliyiz. Edirne bizim için ne kadar anlamlı ve önemli ise Hakkari de Batman da Siirt de bizim için anlamlı ve değerlidir."
    
     -"Kanser ilacının da Türkiyede üretimini başaracağız"-
    
     Bir gazetecinin, "Türkiyede kanser ilacının temini konusunda bir sıkıntı mı var-" sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, en duyarlı oldukları konuların başında sağlığın geldiğini, hiçbir hastanın mağdur olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.
     Türkiyenin, kanser alanındaki tıbbi gelişmeleri, hastalıklarla ilgili birçok yeniliği en erken vatandaşların hizmetine sunan ülke olduğunu bildiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
     "Biz her gün yaklaşık 40 milyonun üzerinde yani eski rakamla 40 trilyonun üzerinde ilaç parası ödüyoruz. Bundan da hiçbir rahatsızlığımız yok. Bu millete helal olsun. Ama rakam 40 trilyon, yılda 17 katrilyon. Bu pastayı görüp fırsatçılık yapmak isteyenler var. Hiçbir hastamızı ve vatandaşımızı sıkıntıya sokacak bir anlayışımız olmaz. Ama Türkiyeyi bu anlamda tünele sokup da istismar edeceklere de asla fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız. İnşallah birçok ilacımızın da özellikle kanser ilacımızın da Türkiyede üretimini başaracağız."
    
     -Kalkınma Bakanı Yılmaz-
    
     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Türkiyenin ekonomik anlamda büyümesinin yanında demokrasisinin ve hukukunun da geliştiğini belirtti.
     "Çok şükür, bugün Türkiyenin çok daha güçlü demokratik yapısı var" diyen Bakan Yılmaz, "Sadece ekonomide değil, demokraside de kaydettiğimiz gelişmelerle Türkiye dünyada çok daha saygın bir konuma gelmiş durumda" ifadelerini kullandı.
     Avrupada ekonomik kriz yaşanırken Türkiyenin ekonomisinde her geçen gün ilerlemeler kaydedildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, "Bugün Avrupada kriz yaşanırken en gelişmiş dediğimiz ülkelerde bankalar, firmalar batarken, devletler borç batağı içerisine saplanmışken, Türkiye her geçen gün ekonomisini geliştirdi. Her geçen gün daha güçlü bir ülke haline geliyor. Bunu da daha güçlü bir hale getirecek inşallah. İşte tüm bu başarılarda AK Parti teşkilatının çok büyük emeği var" diye konuştu.
    
     -55 yıldır nüfus cüzdanı yok-
    
     Uzunköprü Ticaret Borsası ziyareti sırasında Sağlık Bakanı Müezzinoğlunun yanına gelen 68 yaşındaki Recep Türk, 1958de Yunanistandan kaçak olarak Türkiyeye geldiğini ve nüfus cüzdanının olmadığını söyledi.
     Türk, "Çok defa müracaatım oldu ancak kimlik alamadım. Sağlık Bakanımız da benim gibi aynı sıkıntıları yaşadı. O yüzden kendisinden yardım istiyorum. İnşallah sorunumu çözer" dedi.
     Bakan Müezzinoğlu da Türke yardım sözü verdi.
    
     -"Yerli pirinci gönül rahatlığıyla tüketin"-
    
     Yemek için gittikleri otelin girişinde, çeltik üreticisi bir çiftçi Müezzinoğlu ve Yılmaza pirinç paketi hediye etti.
     Yemekte, Uzunköprüde üretilen pirinçle yapılan pilavı yiyen Bakan Müezzinoğlu, "Bizde GDO asla söz konusu değildir. 75 milyon ülke insanımız gönül rahatlığıyla yerli pirincimizi tüketebilir" diye konuştu.
     Bakanlar Müezzinoğlu ve Yılmaz, Uzunköprüdeki incelemelerinin ardından Edirneye hareket etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Bakanlar Müezzinoğlu ve Yılmaz, Edirnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER