Balıkesirdeki toplu açılış töreni

Balıkesirdeki toplu açılış töreni -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -1993-2002 arasında Balıkesire yollar için sadece 260 milyon lira harcanırken, 2003-2012 arasında 1 milyar 400 milyon lira harcanmıştır. İşte


BALIKESİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1993-2002 yılları arasında Balıkesire, yollar için sadece 260 milyon lira harcandığını belirterek, 2003-2012 arasında, 1 milyar 400 milyon lira harcanmıştır. İşte hizmetin adı budur dedi.
     Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katılımıyla Atatürk Stadyumunun önündeki boş alanda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ulaşım anlamında son 10 yılda, çok önemli mesafelerin kat edildiğini söyledi.
     Balıkesire de büyük çaplı yatırımlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Yıldırım, Bandırma-Susurluk yolunun, bölünmüş yol olarak yapıldığını, sıcak asfaltının da tamamlandığını bildirdi.
     Bursa-Karacabey-Bandırma yolunun, bölünmüş yol olarak tamamlandığını, Bursa Çevre Yolu, Karacabey-Bandırma kesiminin de sıcak asfaltlı olarak hizmete girdiğini kaydeden Yıldırım, Bandırma-Biga, Gönen-Buğdaylı, Balıkesir doğu, batı ve çevre yollarının da tamamlanarak, kavşaklarıyla hizmete girdiği ifade etti.
     Balıkesir-Bigadiç, Balıkesir-Edremit, Küçükkuyu-Altınoluk, Akçay-Edremit yollarının da bu yıl itibarıyla tamamlanmış olacağını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:
     Edremit çevre yolunun da çalışmalarına başladık, 2013 yılı itibarıyla bitirilmiş olacak. Balıkesir-Dursunbey arasında da Kütahyaya bağlayacak yolda, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2002 yılından 10 yıl öncesine gidersek, 1993-2002 arasında Balıkesire, yollar için sadece 260 milyon lira harcanırken, 2003-2012 arasında 1 milyar 400 milyon lira harcanmıştır. İşte hizmetin adı budur. Yollarımız hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar/ Harun Kaymaz/ Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirdeki toplu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER