Başbakan Erdoğan Mihalgazide

Başbakan Erdoğan Mihalgazide (Türkiye-İsrail ilişkileri) Şimdi telefon görüşmesiyle adım atıldı. Uygulama gerçekleştiği anda normalleşme olur. Ama uygulama gerçekleşmezse kusura bakmasınlar. Çok açık, net konuşuyoruz -Biz,


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili, Uygulama gerçekleştiğinde normalleşme olur. Uygulama gerçekleşmezse kusura bakmasınlar. Çok açık net konuşuyoruz dedi.
     Eskişehirden OBA helikopteriyle Mihalgazi ilçesine gelen Erdoğan, AK Parti seçim otobüsünden halka hitap etti.
     Mihalgazinin Osmanlının kuruluşuna şahitlik eden bir ilçe olduğunu ve ismini oradan aldığını belirten Başbakan Erdoğan, topraklarını bereketlendiren ve ilçeyi harekete geçiren ilçe halkını kutladı. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece diyen Erdoğan, şunları söyledi:
     Gideceğiz gündüz gece. İşimiz çok. El ele vereceğiz. Daha güzel şeyler yapacağız. İnşallah barışı egemen kılacağız ülkemizde. Terör belasına inşallah son vermek üzereyiz, onun gayreti içinde çalışıyoruz. Siyasetiyle, güvenlik güçleriyle el ele bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu mutluluk içerisinde bizim bu çözüm sürecimizi engellemeye gayret edenler var, onun önüne dikilenler var. Siyasette dikilenler var, medyada dikilenler var, içeride var, dışarıda var, sermaye çevrelerinde de dikilenler var. Ama bunu milletin iradesi engelleyecek. Bizden siz ne istediyseniz onu yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.
     Zaman zaman birileri, siyasetçi, hiçbir zaman muhatap almıyorum, almayacağım, diyorlar ki Siz terörist başıyla ne anlaştınız- Onlara ne söz verdiniz- Bak, Osmanlının kuruluşuna şahitlik etmiş Mihalgaziden sesleniyorum, biz milletimizin bize vermediği bir yetkiyi hiçbir yerde kullanmadık, kullanmayız. Bugüne kadar eğer bir şanlı duruşumuz varsa, eğer bir dik duruşumuz varsa eğer bir omurgalı duruşumuz varsa bunun tek sebebi milletimiz bize ne dediyse biz onu yaptık, onun için. Çünkü biz Hakka güvendik, halka güvendik. Yola böyle çıktık. Bizim kimseye borcumuz yok.
    
     -Ne aldanacağız ne aldatacağız-
    
     İsrailin Türkiyeden özür dilediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     İsrail bizim 9 tane gencimizi, yavrumuzu, kardeşimizi uluslararası sularda şehit etti. Birçok şeyler söylediler. Aracılar koydular, ABDden Avrupanın ülkelerine kadar. Dedik ki Özür dilenecek, tazminat ödenecek ve bir de Filistine ambargo kalkacak. Bunlar yerine gelmedikçe normalleşme olmaz. Bu siyasetçiler anamuhalefeti de yavrusu da hep dediler ki Beklemeyin. Ne oldu- Oldu mu- Şimdi telefon görüşmesiyle adım atıldı. Uygulama gerçekleştiği anda normalleşme olur. Ama uygulama gerçekleşmezse kusura bakmasınlar. Çok açık, net konuşuyoruz. Çünkü biz yola çıkarken ne dedik- Ne aldanacağız ne aldatacağız. Ne aldatanlardan olacağız ne de aldananlardan olacağız. Çünkü öyle bir ecdadın torunlarıyız ki onlar bir söylediklerini asla ikilemediler. Gece başka gündüz başka konuşmadılar ama şu anda bu ülkenin muhalefeti gece başka konuşuyor gündüz başka konuşuyor.
     Şimdi diyorlar ki Siz terörist başına ne söz verdiniz- Benim söylediğime inanacak mısın- Sen iddia sahibisin, ben şimdi bu iddia sahiplerine diyorum ki siz bu iddialarınızı ispat edemediğiniz sürece namertsiniz. Bizim oraya verilmiş bir sözümüz yok, bizim millete verilmiş bir sözümüz var. Nedir o söz- O söz, güvendir, istikrardır, refahtır, huzurdur, mutluluktur. Biz bunun için varız. Eğer bugün Mihalgazinin,Sarıcakayanın topraklarında bereket varsa bu berekette bu ülkedeki güvenin, istikrarın sebebi var.
    
     -Böyle iş kadınlarımızın eli öpülür-
    
     Kendisine verilen dosyalar için de ilçe halkına teşekkür eden Erdoğan, Benim hanım kardeşlerim de kusura bakmasın beyefendiler çünkü siz bana dosya getirmediniz, dosyaları bu hanım kardeşlerim getiriyor. Dosyalarda bana ekonomi tavsiye ediyorlar, ekonomi öğretiyorlar ben de teşekkür ediyorum. Diyorlar ki Mihalgazide, Sarıcakayada daha fazla şu kadar kişiyi çalıştırabiliriz. Böyle iş kadınlarımızın eli öpülür diye konuştu.
     On yıl önce göreve geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli geliri 774 milyar dolara çıkardıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, 79 senede 230 milyar dolar ama şurada on senede üzerine 544 milyar dolar koyduk. Hesap ortada, Halep oradaysa arşın Mihalgazide dedi.
     Göreve geldiklerinde devraldıkları kamu borçlarını hatırlatan Erdoğan, Yani biz göreve geldiğimizde 100 liranın 73 lirası borçtu. Şimdi 38 lirası borç. Nereden nereye geldik. O zaman kim vardı iktidarda- MHP vardı, DSP, CHPnin yavrusu, kim vardı ANAP vardı. Bütün onların olduğu dönemde Türkiyenin ekonomik yapısı buydu. Enflasyon yüzde 30du, şimdi enflasyon hamdolsun yüzde 7. Yani yüzde 23 artık gitti, yüzde 7ye indi. Daha da inecek. Devlet borçlanıyordu. Devletin borçlanma faizi neydi- Yüzde 63 ödüyordu. Şimdi nereye düştü biliyor musunuz- 6,5. O aradaki fark şimdi kimin cebinde kalıyor- Benim Mihalgazideki Ayşe bacımın cebinde kalıyor Ahmetimin cebinde kalıyor ve bu bizim satın alma gücümüzü artırıyor diye konuştu.
    
     -Milyonerin bedeli ile tuvalete gider hale geldik-
    
     AK Parti göreve geldiğinde yüzde 10,1 olan işsizlik oranının yüzde 9,1e düştüğünü belirten Erdoğan, koalisyon hükümetinin Merkez Bankasını 23,5 milyar dolar borçla kendilerine devrettiğini ifade etti. IMFye olan borcun şu anda 400 milyon dolar olduğuna işaret eden Erdoğan, Bu ne demek- Artık milyarlar gitti, milyona düştük. Şimdi, mayıs ayının ortasında bu 400 milyon doları ödeyeceğiz ve böylece IMF defterini kapayacağız. Ey MHP, ah benim MHPli kardeşlerim, şu Bahçeli denen zata gönül veren kardeşlerim, hesap ben size veriyorum, hesap. 23,5 milyar dolar IMFye bunlar borçlandılar ve bunu bize bıraktılar, bu borcu biz ödedik biz diye konuştu.
     Göreve geldiklerinde Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, Ah benim kardeşlerim, ah benim MHPye, CHPye gönül veren kardeşlerim. Şimdi ne var biliyor musunuz bu kasada 124 milyar dolar var. 27,5 milyar dolar nire, 124 milyar dolar nire- Merkez Bankamızın kasasında 124 milyar dolar var. Niye biz rahatız, işte bu yüzden ama yeter mi, yetmez. dedi.
     Erdoğan, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiyenin ihracatının 36 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, şu anda Türkiyenin 152,5 milyar dolar ihracatı bulunduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:
     Dünya ekonomide çöküyor, Avrupası çöküyor. Elhamdülillah. Bu kardeşiniz Bizi teğet geçecek dedi, güldüler. O gülenler daha sonra maalesef üzüldüler ama belli etmediler. Bizim paramızda ne vardı, 6 sıfır. Akşam yatıyorlardı, sabah kalkıyorlardı, bir sıfır, bir sıfır, bir sıfır. Paramız pula döndü. Eskiden zengin kimdir diye sorduğunuz zaman, milyonere zengin denir öyle mi- Tuvalete kaç paraya giderdik, delikli 2,5 kuruşa giderdik, eskiler bilir, 5 kuruşa giderdik. Öyle bir hale geldik ki tuvalet ücreti 1 milyon oldu. Milyonerin bedeli ile tuvalete gider hale geldik. Bunları yaşattılar mı bize, yaşattılar. Dedik ki Biz bu 6 sıfırı atacağız. Dediler ki Atamazsınız. Atarız ve 6 sıfırı biz attık. Enflasyon patlar dediler. Patladı mı- Yok, çatladı. Siz 6 sıfırı atın, hele hele bir tanesi var bunların içinde köşe yazarlarından Ben Taksim Meydanında eşek gibi anırırım dedi. Hala bekliyoruz anıracak diye. Veyahut da anıracak eşek bulamadı. Bunlar bu halde ama biz emin adımlarla yürüyoruz.
     Başbakan Erdoğan, hastaneleri her geçen gün geliştirdiklerini, Güçlendikçe her yeri güçlendireceğiz dedi. Göreve geldiklerinde Türkiyede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu ama 10 senede 17 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyleyen Erdoğan, YHTnin Eskişehir-Konya arasında da hizmete girdiğini, bundan sonraki hedefin Eskişehir-İstanbul arasında YHT seferlerini başlatmak olduğunu belirtti.
     Erdoğan, Kardeşlerim, biz sizi seviyoruz, biz size sevdalıyız. Biz dertliyiz dertli. Dertli olan iş çözer. Derdi olmayanın iş çözmek gibi de bir şeyi olmaz. Zaten siz bizim arkamızda olduğunuz sürece evelallah bizim önümüzde kimse duramaz diye konuştu.
     Başbakan Erdoğanın Mihalgazi ziyaretine, eşi Emine Erdoğanın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile bölge milletvekilleri katıldı.
    
     Muhabir: Hasan Öymez-Sarp Özer-Fatma Can
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Mihalgazide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER