Başbakan Erdoğan Simavda

Başbakan Erdoğan Simavda -Erdoğan: Geçtiğimiz 10 yılda Türkiyeyi 3 kat büyüttük. İnşallah önümüzdeki 11 yılda Türkiyeyi 3 kat daha büyütecek ve 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline geleceğiz -Ana


KÜTAHYA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Geçtiğimiz 10 yılda Türkiyeyi 3 kat büyüttük. İnşallah önümüzdeki 11 yılda Türkiyeyi 3 kat daha büyütecek ve 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline geleceğiz dedi.
     Başbakan Erdoğan, Simavda hükümet konağı, eğitim ve belediye tesislerinin açılışı ile TOKİ konutlarının anahtar teslimi için düzenlenen törene katıldı.
     Erdoğan, Simavdaki açılışını yaptıkları 136 milyon yatırım tutarlı 15 kalem hizmet ile Kütahyada açılışını yaptıkları Zafer Havalimanının da aralarında bulunduğu 292 milyon yatırım tutarlı 19 tesisin hayırlı olması diledi.
     Zafer Havalimanının sadece Kütahya değil, bölgedeki tüm kentlere hizmet verecek, özel sektör tarafından inşa edilen ve işletilecek modern bir havalimanı olduğunu belirten Erdoğan, yapımında emeği geçenleri kutladı.
     Geçen yıl Simavda yaşanan depremin ardından tüm imkanlarla yaraları sarmak için Simava koştuklarını, çok hızlı şekilde arama kurtarma çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Erdoğan, Hamdolsun ölüm olmadı ama dedik ki Biz Simavı en geç 6 ayda Allahın izniyle yeniden imar ederiz. Belki birileri bize inanmadı ama biz sözümüzde durduk ve 6 ayda Simavın çehresi değişmeye başladı diye konuştu.
     Aradan geçen 1,5 yıllık sürede Simava deprem öncesinden daha sağlam, modern bir hüviyet sağlamak için çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bugün bu yatırımlardan bazılarını resmi olarak hizmete açtıklarını dile getirdi.
     TOKİnin inşa ettiği 928 konut ile sosyal donatının açılışını yaptıklarını söyleyen Erdoğan, içinde oturacaklara rahat, huzurlu, sağlıklı bir hayat temenni etti.
     Erdoğan, Simava eğitimde hizmet verecek 10 ayrı eğitim kurumunu kazandırdıklarını vurgulayarak daha önce bu kurumların olmadığını bildirdi.
     Açılacak tesisler içerisinde Simavın yeni hükümet konağının da bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
     Selçuklu mimarisiyle tam Simava yakışan bir hükümet konağı. Hayırlı olsun. Şimdi ben hükümet konağını gördüğüm zaman, tarihimizi, geçmişimizi görüyor ve gururla geleceğe bakıyorum. Selçukluyu görüyorum, Osmanlıyı görüyorum ve bunu Cumhuriyetle birleştiriyoruz ve geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.
     İl Özel İdaresi tarafından yapılan sulama projelerini, köylere hizmet götürme birliği tarafından yapılan yatırımların ve kırsal kalkınmayı destek projelerinin de bugün açılışını yapıyoruz.
     Türkiyeyi kalkındırma, büyütme, geliştirme hedefi doğrultusunda 75 milyon insanımızın, 81 vilayetimizin tamamını kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam. Geçtiğimiz 10 yılda Türkiyeyi 3 kat büyüttük. İnşallah önümüzdeki 11 yılda Türkiyeyi 3 kat daha büyütecek ve 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline geleceğiz.
     Biz bu yola sizinle çıktık, Her şey Türkiye için diyerek çıktık. Bugün bulunduğumuz yere sizin desteğinizle geldik. İnşallah 2023e kadar aynı şekilde sizlerin desteğiyle yolumuza devam edecek, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. Çocuklarımıza, torunlarımıza, daha doğmamış nesillerimize daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için hedeflerimiz doğrultusunda üretmeye, alın teri dökmeye devam edeceğiz. Onun için, kısa bir süre önce Büyük Kongrede yaptığım konuşmada bir ifade kullandım. 2023 yetmez dedim. Artık bizim başka hedefimiz var. İnşallah Anadoludan başlayan kuruluş harekatının bininci yıl dönümü olan 2071e hazırlanıyoruz dedim. Bunu niçin söyledim- Doğmamış ve yeni doğan yavrularımız için söyledim. Doğmamış ama doğacak, yeni doğmuş... Onlar için söyledim.
     Biz ufku olan bir milletin torunlarıyız. Onun için şu Kütahya sıradan bir yer değil. Domaniç sıradan bir yer değil. Buralar tarih yazdı. Hayme Ana sıradan bir ana değil. Onlar tarihi doğurdular. İşte ben karşınızda siz anneleri gördüğümde Hayme Anaları hatırlıyorum.
    
     -Kadına şiddeti AK Parti olarak kınıyoruz-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yeni adımların atıldığını belirterek, Biz kadına şiddeti kesinlikle AK Parti iktidarı olarak lanetliyoruz, kınıyoruz dedi.
     Konuyla ilgili yasal düzenlemeler yaptıklarını, kendilerinden önceki iktidarların bu tür düzenlemeler yapmadığını söyleyen Erdoğan, Bunların semtine bile uğramadı. Hani bunların kadına saygısı vardı, niye bunları yapmadı da biz yaptık. Çünkü bizim inancımızda kadının konumu farklı. Çünkü cennet annelerin ayakları altında. Babaların ayağı altında değil, annelerin... O anaların ayaklarının altı öpülür, onlara şiddet olmaz. Ama bunu yapanlar ya cehaletlerinden yapıyorlar ya Nazi ruhu, faşist ruh taşıyorlar. Çünkü özellikle de inançlı, dindar, Müslüman bir insanın böyle bir şey yapması asla mümkün değildir. Yapıyorsa o da zalimdir diye konuştu.
     Simavda yapılan hizmetlerden gurur duyduklarını ifade eden Erdoğan, el ele vererek Simavı kuran tüm ekibi tebrik etti.
     Erdoğan, kalabalık arasından bazı vatandaşların ısrarla Hastane istiyoruz demesi üzerine Bir dakika sabırlı olun. Hayırlı bir doğum 9 ay 10 günde oluyor. Dur, söyleyeceğim... Şimdi de talimatı verilmiştir; inşallah en kısa zamanda da Simav, hastanesine kavuşacaktır ifadelerini kullandı.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçiye seslenen Erdoğan, Simavın hükümet konağını görünce Hisarcık ilçesinin de hükümet konağı istediğini belirterek, Yeriniz hazırmış. Hazır olduğuna göre, bina da hazır olur inşallah şeklinde konuştu.
     Konuşmasının ardından Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kütahya Valisi Çiftçi, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ile Simav Hükümet Konağının kurdelesini kesti.
     Erdoğan kurdeleyi keserken, Artık gözlerinizde tebessüm var. Şimdi hüznün yerini tebessüm aldı. Sizin mutluluğunuz, bizim mutluluğumuzdur. Sizin karşınızda efendiniz bir iktidar değil, hizmetkarınız bir iktidar var. Bu kadro sizin hizmetinizde olmaya devam edecektir dedi.
     Eserlerin Simavlılara hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, daha sonra, açılışını yaptığı hükümet konağını gezdi.
    
     Muhabir: Kadir Karakuş/Meltem Uzun/Aylin Sırıklı Dal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Simavda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER