Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursada: (2)

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursada: (2) -Tüzüğümüzdeki bir madde nedeniyle bazı arkadaşlarımız içlerinde ben de olduğum halde yeni dönemde milletvekili adaylığımız söz konusu değil. Bu üzülecek bir olay değil. Ben şahsen üzülmüyorum, hiç


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tüzüğümüzdeki bir madde nedeniyle bazı arkadaşlarımız içlerinde ben de olduğum halde yeni dönemde milletvekili adaylığımız söz konusu değil. Bu üzülecek bir olay değil. Ben şahsen üzülmüyorum, hiçbir arkadaşımızın da filan filan filan giderse bu parti zarar görür düşüncesi olmasın dedi.
     Arınç, AK Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partinin büyük kongresinin 15 gün sonra 30 Eylülde yapılacağını hatırlatarak, büyük kongrelerin partiler için çok önemli günler olduğunu söyledi.
     Büyük kongrede hem Türkiyeye hem de dünyaya Biz AK Partiyiz, biz güçlüyüz, hedefimize doğru dolu dizgin gidiyoruz. Milletimiz bizi seviyor, biz de milletimizi seviyoruz ve onun için çalışacağız mesajını verip gövde gösterisi yapacaklarını kaydeden Arınç, daha sonra 6 ay öne alınan yerel seçimler için hazırlıklara başlayacaklarını bildirdi.
     AK Parti grubunda tasarıyı imzaya açtıklarını, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1 Ekimdeki açılışının ardından 2 Ekimde seçimlerin öne alınmasına ilişkin teklifi vereceklerini dile getiren Arınç, MHP prensip olarak evet dedi. CHP tarihi beğenmedi ama destek olacağını ifade etti. Esasen seçim istenir de bir parti o seçimden kaçarsa bu kendisi için iyi olmaz. CHP akıllı davrandı. Önce karşı çıkmıştı 2-3 ay kadar. Sonra MHP ve AK Partinin birlikteliğiyle seçimin öne alınması gerçekleşince biz de varız, bize göre 3 Kasım olmalıydı dediler. Ama iki parti 27 Ekimde anlaşma sağladı diye konuştu.
     Arınç, MHP ile seçimlerin 27 Ekimde yapılması yönünde anlaştıklarını vurgulayarak, Aslında 3 Kasım da fena olmazdı, güzel bir tarih 3 Kasım. 10 sene, 11 sene evvelini hatırlarsanız; 3 Kasımda adeta bir çağ açılıp bir çağ kapandığı gibi Türkiyede siyasi hareket ve siyasi açıdan gelinen o önemli nokta gelecekte tarihçilerin yazacağı en önemli noktadır değerlendirmesinde bulundu.
     Türkiyede verimsiz, başarısız siyasetin 3 Kasımda bittiğini, AK Partinin her 3 dönemde de oylarını arttırarak tek başına iktidara geleceğinin müjdesinin 3 Kasımda alındığını belirten Arınç, Herhalde, 3 Kasım AK Partinin yeni bir bayramı olabilir. Kendi elimizle bu tarihi koymayalım diye düşündüler, 27 Ekim oldu, bu da kabulümüz. 6 ay önce seçimler yapılacak gibi görünüyor. Henüz anayasa değişikliği çıkmadığı için ihtiyaten söylüyorum. Büyük kongremizden sonra 1 yıl kalıyor. Bunun adaylık süreci, propaganda dönemi, yüksek seçim kurulunun yapacağı çalışmalar son 6 ay desek, başkanlarımızın neredeyse 6 ayları kaldı ifadelerini kullandı.
    
     -Seçimlere hazırız-
    
     Bülent Arınç, seçimlere hazır olduklarını, hem kazandıkları il ve ilçeleri yeniden kazanmak, hem de kazanmadıkları yerleri bu sefer kazanmak niyetinde olduklarını vurguladı. AK Partinin yüzde 55leri bulan bir parti olduğunu ve seçim kazanamadığı yer kalmaması gerektiğini ifade eden Arınç, Biz iktidar partisiyiz güçlü bir partiyiz. Kazanmadığımız yer kalmamalı. Hedefimizi bu yüzden tam koyacağız, bu hedefe giderken ne kadar kazanabilirsek onu başarılı sayacağız dedi.
     Arınç, Kazanalım da kiminle olursa olsun kazanalım gayretinde olmadıklarını, iyi insanlarla kazanmayı istediklerini, kötü insanlarla kazanmaktansa iyi insanla kaybetmeyi daha iyi gördüklerini bildirdi. Bundan sonra her yıl seçim olacağını kaydeden Arınç, şöyle devam etti:
     Allah sonumuzu hayır etsin. Sonunda 2015e geldiğimizde daha başka, daha önemli bir seçim var. O da milletvekili genel seçimleri. 2015te zamanında yapıldığı taktirde ki öyle düşünüyoruz, hem AK Partinin grubu büyük ölçüde yenilenmiş olacak, hem AK Parti inşallah daha büyük oy oranıyla iktidarını 4üncü dönem gerçekleştirmiş olacak. Tüzüğümüzdeki bir madde nedeniyle bazı arkadaşlarımız içlerinde ben de olduğum halde yeni dönemde milletvekili adaylığımız söz konusu değil. Bu üzülecek bir olay değil. Ben şahsen üzülmüyorum hiçbir arkadaşımızın da filan filan filan giderse bu parti zarar görür düşüncesi olmasın. İnsana dayanma ölür, ağaca dayanma kurur, sen Allaha dayan. İnşallah bu parti hep başarı görecek. Allah bize başarısızlığı göstermesin. Bursadan ne güzel siyasetçiler çıkacak. Halk, AK Partiyi yaptığı hizmetlerle, gittiği istikametle, başarılarıyla her zaman başının üstünde taşıyacak. Hiçbir endişemiz yok. Biz kurumsallaşmış bir partiyiz. Türkiyenin her yerinde varız.
    
     -Tanklarla, tüfeklerle bizi götüremediler-
    
     Siyasetin sadece parlamentoda yapılmadığını kaydeden Arınç, Siyaset yapmak için milletvekili, bakan olmak da şart değil ifadelerini kullandı.
     Bütün kabristanlar kendisini vazgeçilmez olarak gören insanlarla dolu. Biz hepimiz faniyiz diyen Arınç, şöyle devam etti:
     AK Partide hepimize iş var, görev var, Bu memleket bizim tapulu malımız değil. Ne kendimize, ne çevremize, ne akrabamıza, teşkilatımızın herhangi bir bölümüne ne Bursayı, ne Aydını, ne Sakaryayı parsellemiş değiliz. Bazı ilaçlarda dikkat ederseniz son kullanma tarihi vardır, o tarih geçtiyse ilacı kullanmazlar. Ben gitmemekte direnen çok siyasetçi bilirim. Dolasıyla onlara tavsiyem; sizin kullanma tarihiniz geçti. Bu parti temeli beslemeyle atılan bir parti. İstikametini düzgün tuttu. Yaptığı işleri de bugüne kadar millete hizmet olarak yaptı. Bu kadar badirelerden bugünlere kurtularak geldiğimize göre Allahın inayeti de hala üzerimizde devam ediyor. Bir defa geldik, tanklarla, tüfeklerle bizi götüremediler.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursada: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER