Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ispartada (2)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ispartada (2) -Bozdağ: -CHPnin yapısı içinde ırkçılık maalesef eskiye nazaran daha da güçlü bir hale gelmiştir. Bir yandan ırkçı bir yandan teröre sempatiyle bakan bir yaklaşım var. Şimdi biz de


ISPARTA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHPnin yapısı içinde ırkçılık maalesef eskiye nazaran daha da güçlü bir hale gelmiştir. Bir yandan ırkçı bir yandan teröre sempatiyle bakan bir yaklaşım var. Şimdi biz de şaşırdık dedi.
     Bozdağ, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partinin yaptığı çalışmalarla 10 yıldır iktidarda olduğunu hatırlattı.
     CHPnin askerlerin, darbecilerin yedeğinde iktidar olma anlayışı ile hareket ettiğini ileri süren Bozdağ, AK Partinin ise milletin emanetine sahip çıkan bir anlayışla hizmet ettiğini belirtti.
     Bir dönem Merve Kavakçının başı örtülü yemin etmek istediğinde dönemin başbakanının sert bir çıkış yaptığını ve bugün erkeklikten bahsedenlerin ise bu çıkış karşısında başlarını önüne eğdiğini ifade eden Bozdağ, Erkeklik işte Meclisin kapısına kadar geliyor, içeriye girememiş sanırım dedi.
     AK Partinin işinin hizmet, gücünün de millet olduğunu anlatan Bozdağ, AK Partili kadroların hiçbir yerde eğilmediğini, bundan sonra da eğilmeyeceğini ve milletine hizmet etmeye devam edeceğini bildirdi.
    
     -Takiye anlayışı CHPnin prensibi haline gelmiştir-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Gülerin Mecliste yaptığı konuşmadaki sözlerine değinen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu ülkenin insanlarının bir kısmını diğer kısmına karşı üstün görmenin faşist bir anlayış olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:
     (Bu ırkçı düşünceye bizim çatımızın altında yer yok) der, istifa etmiyorsa disipline sevk eder, ona ceza verir. Öte yandan Hüseyin Aygün diye biri çıkıyor, terör örgütüne misafir mi oldu, misafir mi edildi bilinmiyor, terör örgütünü öven yaklaşımlarda bulunuyor. Peki senin tavrın ne- Partinin bir programı varsa bu parti teröre karşı, ırkçılığı karşıysa teröre karşı sempati besleyenlere de bir duruşunun olması lazım. Kabul edilemezden öte bir görüş var mı, yok. Bu görüşler CHPnin zihniyetinde genetik kodlarında olan görüşlerdir. Milletten korktukları için kabul edilemez diyorlar, ama kendi tabanlarının bir kısmından çekindikleri için de adım atamıyorlar. Irkçılığa karşıysanız ırkçılarla aynı çatı altında bulunmamak lazım.
     Biz milletin kabul etmeyeceği bir yaklaşımı benimsemeyeceğimizi söyledik. CHPnin yapısı içinde ırkçılık maalesef eskiye nazaran daha da güçlü bir hale gelmiştir. Bir yandan ırkçı, bir yandan teröre sempatiyle bakan bir yaklaşım var. Şimdi biz de şaşırdık.
     CHPnin takiye siyasetinden vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Bozdağ, birkaç ilde çarşaflı hanımefendilere rozet taktıklarını, daha sonra ise başka bir yerde kadın kollarının çarşafları ayaklar altına alıp protesto ettiklerini anlattı. Bu davranışlardan hangisinin CHP olduğunu soran Bozdağ, Çarşaflı hanıma rozet takan mı, ayaklar altına alan mı CHP- Siz kişilerin söylediğine değil, yaptıklarına bakın. Bunların yaptıkları hakarettir, saygı değildir. Takiye anlayışı CHPnin bugünkü yönetiminin prensibi haline gelmiştir dedi.
     Bozdağ, kadın avukatlarının başı örtülü adliyeye girebilmeleri konusunda Danıştayın yürütmeyi durdurma yönünde karar verdiğini, Türkiye Barolar Birliğinin bu karara itiraz etmemesi gerektiğini bildirdi.
    
     -Terör sorunu-
    
     Türkiyenin en önemli sorunlarından bir tanesinin terör sorunu olduğunu dile getiren Bozdağ, terörün uzun zamandır Türkiyenin üzerinde büyük bir bela olduğunu söyledi. Kan, gözyaşı, insanların arasında fitne fesat sokmak gibi pek çok hadisenin terör belası nedeniyle 30 yıldır Türkiyede yaşandığını kaydeden Bozdağ, Terörü çözmek, bitirmek, akan kanı durdurmak, gözyaşını dindirmek, yeni şehitlerin olmasını önlemek, Türkiyenin birliği beraberliği ve kardeşliğini tesis etmek hükümetlerin görevidir dedi.
     Hükümetin bu konuda gövdesini ortaya koyduğunu ve çözümsel yaklaşımlar güttüğünü anlatan Bozdağ, ancak bu sorunun partiler üstü bir sorun olduğunu vurguladı. Milletin tüm partilerden ortak talebinin terör sorununun çözümü olduğuna işaret eden Bozdağ, bu doğrultuda her partinin çözüme yönelik görüşlerini ortaya koyması gerektiğini bildirdi.
     Terör konusunda Türkiyede muhalefetin bir çözümü olmadığını savunan Bozdağ, Bir terör saldırısı olduğu zaman, askerimiz, polisimiz şehit edildiğinde bunu fırsat bilip hükümete saldırmak ve gözden düşürmek için yarışa giriyorlar. Doğru olan bu mudur- Sayın Bahçelinin konuşmalarına bakın, ihanet, işbirlikçilik, her türlü ağza alınmayacak, sözler ve küfürler söylüyor. Senin çözümün ne, bu kanı nasıl durduracaksın- Buyur bir de senden dinleyelim gözyaşını nasıl dindireceksin- Bunlar şehit cenazelerini istismar etmekle olmuyor diye konuştu.
     Terörün bitirilmesine yönelik atılan adımların şehitleri inciteceği yönünde açıklamalarda bulunulduğunu anlatan Bozdağ, şehitlerin terörün bitirilmesi için canlarını feda ettiklerini, bu yönde atılacak her adımın terörle mücadele konusunda başarı olacağını söyledi.
     Terörü bitirmek için güvenlik güçlerinin gerekli mücadeleyi sürdürdüklerini, ancak bu konuda sadece güvenlik boyutunun yeterli olmadığını dile getiren Bozdağ, başka alanlarda da adımlar atılması, çareler bulunması gerektiğini belirtti. Silahın dışında çareler arandığını ifade eden Bozdağ, hükümetin terörün çözümü noktasında başka enstrümanlar konusunda çalışma yaptığını, terörün bitirilmesi konusunda mücadele ettiğini anlattı.
     Terörle mücadele konusunda muhalefetin desteğini açıkça ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, Sayın Kılıçdaroğlu krediden bahsediyor, bu destek midir- Hükümete kredi açıyor, senin kredine ihtiyaç yok, desteğine ihtiyaç var. Toplumsal olarak yek vücut olmamız için krediden değil, destekten bahsetmeniz gerekiyor. Yoksa laf kalabalığının, laf çevirmenin ne ona ne de Türkiyeye hiç bir faydası yok dedi.
     Terörle mücadele konusunda AK Partinin milletin hassasiyetine sahip çıkarak adım attığını kaydeden Bozdağ, Eğer bedel ödenecekse bunu ödemeye hazır olduğumuzu her zaman ifade ettik. Yeter ki Türkiyede terör bitsin, gündemden çıksın. Varsın istismarcılar şöyle, böyle desin. Milletin sağduyusu bu sürecin yanındadır, biz de samimiyetle, iyi niyetle bu süreci sürdüreceğiz diye konuştu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Hatice Özdemir - Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ispartada (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER