Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ispartada (1)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ispartada (1) -Bozdağ: Bizden önceki hükümetler emin olun hazinenin bekçiliği konusunda bostan korkuluğu bile yapamamışlar. Maalesef bizim hazinemizin içinde kimin eli var, ne kadar el var kimse bilmiy


ISPARTA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bizden önceki hükümetler emin olun hazinenin bekçiliği konusunda bostan korkuluğu bile yapamamışlar. Maalesef bizim hazinemizin içinde kimin eli var, ne kadar el var, kimse bilmiyordu. Biz Allahın izniyle hazineye uzanan bu elleri kırdık dedi.
     Bozdağ, Ispartada Tez Murat Türbesini ve Kuran-ı Kerim basım tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu, görevlilerden bilgi aldı.
     Ziyaretin ardından bir düğün salonunda yapılan partisinin Isparta İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, iki gündür Ispartada bulunduklarını, Ispartanın tarihin, kültürün önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
     Türkiyenin geldiği noktanın herkesin gururlanacağı bir nokta olduğunu dile getiren Bozdağ, bugün dünyanın neresine gidilirse gidilsin Türkiyeye bakıldığında ay, yıldız ve güneş gibi parlayan ve her geçen gün gücü artan bir Türkiye görüldüğünü kaydetti.
     Ay-yıldızlı pasaportun çok büyük bir imkan ve referans olduğunu, her kapıyı açtığını ifade eden Bozdağ, her yerde Türkiyenin başarısının konuşulduğunu, başka ülkelerin Türkiye gibi olmak için mücadele verdiğini anlattı.
     Bozdağ, bu gelişmelerin Türkiyede son 10 yılda yapılanların nerelerde duyulduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Yola çıkarken bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilik yapmamak üzere 3 kırmızı çizgi belirledik. Ne yaparsak milletimiz için, milletimizle beraber yapacağız. Onun için her adımımızı bu anlamda attık diye konuştu.
     Türkiyede bölgeler arasındaki gelişmişlik tezadına son verdiklerini dile getiren Bozdağ, Biz besmeleyi çektiğimiz andan itibaren hangi işi nerede başladıysak, aynı işi Türkiyenin her yerinde yaptık. Şahidi sizsiniz. Yapılan hizmetleri bütün illere yaydık. Ispartaya ne oluyorsa Ankara ve Trabzonda da o oluyor. Biz Türkiyenin her yerini beraber ayağa kaldırmak noktasında, Türkiyeyi ekonomik anlamda her açıdan refah düzeyine, daha ileri taşıma noktasında büyük özveri ile eşit bir yaklaşımla politikalarımızı hayata geçiriyoruz diye konuştu.
    
     -İktidar mensuplarını yolsuzlukla ciddi anlamda itham eden hiçbir hadise yoktur-
    
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiyenin ekonomik anlamda çok gelişmeler gösterdiğini, bunun yatarak olmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Bu, emaneti milletin ehline tevdi ettiğinin göstergesidir. Siz hazinenin başına o hazineye canı pahasına, her şeyi ile sahip çıkanlara emanet ettiğiniz zaman, o hazineye haram zadelerin eli girmez, giremez de... Bizden önceki hükümetler emin olun hazinenin bekçiliği konusunda bostan korkuluğu bile yapamamışlar. Maalesef bizim hazinemizin içinde kimin eli var, ne kadar el var, kimse bilmiyordu. Biz Allahın izniyle hazineye uzanan bu elleri kırdık. Yolsuzluğun bütün yollarını kapatan adımlar attık. O yüzden milletin parası, milletin hazinesinde birleşti. Birleşince de 799 milyar dolara dayandı. İşte bölünmüş yollar buradan geliyor. Hastane oldu, bütün Türkiyeye gitti bu para. Toplu konut oldu bütün Türkiyeye kullanıldı bu para. Biz bunları buradan biriktirdiklerimizle yapıyoruz. Dün bu paralar illerdeki ağaların, haramzadelerin, Türkiyenin başka yerlerindeki güç odaklarının, ekonomik yapı sahiplerinin bir şekilde bu milletin hazinesini hortumlamak isteyenlerin cebine aktarılıyordu. Hamdolsun 10 yıldır tek başına iktidarız. Yerel yönetimlerin de büyük kısmında iktidarız. Başımız dik, alnımız ak. Bugüne kadar bu iktidar mensuplarını yolsuzlukla ciddi anlamda itham eden hiçbir hadise yoktur.
    
     -Atılan iftiralardan AK Parti mensupları çok sayıda tazminat kazandı-
    
     Zaman zaman AK Parti mensuplarının yolsuzlukla itham edildiğini bildiren Bozdağ, şunları kaydetti:
     Biz, iftira atmayın, elinizde belgeniz, dosyanız varsa çıkın milletin huzuruna anlatın diyoruz. Meclis sizin emrinizde, anlatın. Meydanlar sizin emrinizde anlatın. Savcılar orada duruyor. Dosyaları oraya verin. Ama hiçbirisi savcılara dosya vermiyor. Çünkü savcı delil soracak, iftira ile amel etmez savcılar, mahkemeler. Savcılara, mahkemelere yine biz gidiyoruz. Atılan iftiralardan AK Parti mensupları çok sayıda tazminat kazandı. Çamur atmak eski tarz siyasettir. Ancak biz eskisi gibi olmayacak dedik. Eski hal muhaldir dedik. Bunlar 1970-80-90ların kafasıyla siyaset yaptıkları için zannediyorlar ki iftiralar prim yapacak. İftiralar prim yapmaz. Millet artık neyin iftira, neyin gerçek olduğunu genel başkanlardan, onun adına konuşanlardan çok daha iyi biliyor. Şükürler olsun yüzümün akıyla milletimize hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.
     Türkiyenin ekonomik göstergelerinin çok değiştiğini vurgulayan Bozdağ, 69 senede 71 üniversite vardı, 10 senede biz bunun yanına 98 üniversite koyduk. Hızımıza, sayımıza yetişmeleri mümkün değil dedi.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 2001 krizinde IMFnin kapısında dilencilik yapan bir hükümet bulunduğunu, ama kendilerinin Allahın izni ile milletten aldığı emaneti doğru kullandıklarını belirterek, IMFye olan borcu 1 milyar doların altına indirdiklerini, hatta Türkiyenin IMFye 5 milyar dolar borç verme görüşmeleri yaptığına işaret etti.
     Türkiyeyi IMFye mahkum edenler mi onurlu, dirayetli bir dış politika gütmüşler, Türkiyenin gururunu, haysiyetini yukarda tutmuşlar, yoksa yıllar yılı Türkiyenin sırtında boza pişiren IMFye yol gösterip Türkiyeden gönderenler mi daha milliyetçidir diyen Bozdağ, Milliyetçilik budur, lafta ve sloganda değil, icraatta milletin emanetine sahip çıkmaktır diye konuştu.
     Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Artık Davosta Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız ile konuşurken, Türkiyenin bizi söyleyeceği var, Türkiyenin yaptıklarından, bizim alacağımızı dersler var diyorlar. Bizim bakanlarımız Davosta ekonomik forumlarda, ekonomide nasıl başarı olur, Türkiyenin başarı hikayesi nasıl ortaya çıktı, bunu anlatıyorlar. İşte milliyetçilik budur. Milletini sevmek, devletini sevmek, milletin ve devletin gücünü her alanda ileriye taşımaktır. Türkiye her alanda gelişti, değişti.
     Sağlıktaki dönüşüm politikalarına değinen Bozdağ, bunların kaynakların doğru kullanılmasıyla gerçekleştiğini kaydetti. Daha yapacak çok iş bulunduklarını belirten Bozdağ, Hepsini beraber yapacağız. Bizim muhalefetin söylediklerine bakmayın. Onlar yalan ve iftira yarışından başka bir yarışın içinde değiller. Bizim buna vaktimiz yok. Biz hizmetin yarışındayız. Biz milletin duasını almanın yarışındayız. Varsın onlar iftiranın yarışında olsunlar. O konulardaki bütün birincilikleri kendilerine veriyoruz şeklinde konuştu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Murat Yolcu - Hatice Özdemir
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ispartada (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER