Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ispartada

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ispartada -Umarım sayın Coşar, Türkiye Barolar Birliği olarak haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik, adaletsizlik üzerine bina edilmiş bir kuralın iptalini haklı görür, o kuralı yeniden canlandırma içeris


ISPARTA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Danıştayın avukatlara başörtüsü serbestisi kararıyla ilgili olarak, Umarım sayın Coşar Türkiye Barolar Birliği olarak haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik, adaletsizlik üzerine bina edilmiş bir kuralın iptalini haklı görür, o kuralı yeniden canlandırma içerisinde olmaz dedi.
     Isparta Valisi Memduh Oğuzu makamında ziyaret eden Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türkiyede önemli yatırımlar yaptıklarını, Türkiyenin altyapısını, üstyapısını, hastanelerini, yollarını yeniden yaptıklarını kaydetti.
     Ispartanın da tarihiyle, medeniyetiyle, kültürüyle önemli bir kent olduğuna işaret eden Bozdağ, Ispartayı geleceğe taşıma noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
    
     -Danıştaydan avukatlara başörtüsü serbestisi kararı-
    
     Bir gazetecinin Danıştayın avukatlara başörtü yasağını kaldıran kararını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine Bozdağ, kararı hukukun gereği olarak verilmiş bir karar olarak gördüklerini söyledi. Türkiye Barolar Birliğinin koyduğu kuralın Anayasaya, hukuka, hukuk devletine aykırı bir kural olduğuna dikkati çeken Bozdağ, Danıştayın yürütmeyi durdurma yönünde karar vermesinin hukukun gereğine uyması demek olduğunu söyledi.
     Türkiye Barolar Birliğinin buna karşı itiraz yoluna gitmemesi gerektiğini kaydeden Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanına itiraz etmemesi yönünde çağrıda bulundu.
     Danıştayın kararına itiraz edilmeyeceğini umduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
     Bir haksızlığa, hukuksuzluğa, Anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olan uygulamaya Danıştay, verdiği kararla son vermiştir. Barolar Birliğine düşen şey, bu haksızlığın devamı yönünde itirazlarda bulunup, bu haksızlığa devam etmek için mücadele etmek değil, böylesi bir durum karşısında mahkemenin kararına uyup, iptal edilen kuralını yeniden ikame etme gayreti içinde olmaktan vazgeçmesidir. Hakkı ve hukuku tesis eden bir yaklaşımı benimsemelerini bekliyorum.
     Bazı basın yayın organlarında Barolar Birliği Başkanı Coşarın itiraz yoluna gideceği yönünde haberler çıktı. Başkan Coşarı tanıyorum ve böyle bir itirazda bulunmayacağını umuyorum. Sayın Coşarın insan haklarına, hukuk devletine ne kadar bağlı olduğunu biliyorum. Sayın Coşar, Barolar Birliği olarak böyle bir itiraz yoluna giderse benim inancımı da sarsmış olur. Çünkü ben onun o noktadaki hassasiyetini biliyorum. Umarım gazeteler yanlış yazıyordur. Umarım sayın Coşar Türkiye Barolar Birliği olarak haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik, adaletsizlik üzerine bina edilmiş bir kuralın iptalini haklı görür, o kuralı yeniden canlandırma içerisinde olmaz.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kabine değişikliğiyle ilgili olarak ise değişikliğin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bekir Bozdağ, Biz bir ekibiz, ülkemize hizmete devam ediyoruz dedi.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz da dünyada yeni bir kavramın geliştiğini ve kentlerin ilim şehri olma yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, Ispartada da 3 yıldır yaptıkları araştırmada Roma, Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemlerinde Ispartanın ilim merkezi olduğunu gördüklerini anlattı.
     Bu doğrultuda ilim kenti olması yönünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde proje hazırladıklarını kaydeden Oğuz, 2023 yılı için Ispartanın dünyada ilim şehri adına yarışan bir kent olması yönünde hedef koyduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir - Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ispartada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER