Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Milli Savunma

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz Yozgatta -Bozdağ ve Yılmaz, Yozgat Askerlik Şubesi Başkanlığının yeni binasını hizmete açtı -Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Ön yoklamayı, yedeklik yoklamasını kaldırdık. Vat


YOZGAT (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ön yoklamayı, yedeklik yoklamasını kaldırdık. Vatandaşlarımız ömründe sadece bir kez askerlik şubesine gelecek dedi.
     Bakan Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile geldiği Yozgatta Askerlik Şubesi Başkanlığının yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, daha modern bir ortamda hizmet verecek askerlik şubesinin Yozgatlılara hayırlı olmasını diledi.
     Asker alma teşkilatının Osmanlı Devletinden bu yana vatandaşlara hizmet veren bir kuruluş olduğunu ifade eden Yılmaz, O günden bugüne tek fark, bugün teknolojinin getirdiği imkanların da vermiş olduğu büyük bir kolaylıkla, modern ve hızlı bir şekilde hizmet verilmesidir. Yürürlüğe konulan Milli Savunma Bakanlığı Bilgi Sistemi Projesi ile vatandaşlarımız askerlik şubelerine gitmeden, kayıtlı oldukları askerlik şubesi dışında da on-line olarak istediği hizmeti alabilmektedir diye konuştu.
     Askerlik konusunda birçok kanun çıkardıklarını hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Ön yoklamayı, yedeklik yoklamasını kaldırdık. Vatandaşlarımız ömründe sadece bir kez askerlik şubesine gelecek. Göç hareketleri gibi olgularla nüfusu artan illerde yeni askerlik şubeleri yapıyoruz. İstanbul Esenlerde bir askerlik şubesi açtık. Sultanbeylide de askerlik şubesinin açılışını yapacağız. Bazı yerler var ki bizim askerlik şubemizdeki personel bekliyor. Gelen giden yok. İşte buraları da kapatıyoruz. Oradaki personeli de daha çok nüfusun olduğu yerlerdeki askerlik şubelerine taşıyoruz. İstiyoruz ki vatandaşımız daha iyi ve kaliteli hizmet alsın.
     Kapatılan 170 askerlik şubesinden 114üne ait bina, tesis ve malzemelerin okul öncesi eğitiminde kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına devredildiğini hatırlatan Yılmaz, Bazı yerleri de adliye yapılmak üzere Adalet Bakanlığına devlettik. Farklı bakanlıklara devrettiklerimiz de oldu ama 100den fazla askerlik şubesini Milli Eğitim Bakanlığına verdik. Çünkü 23. yüzyılda Türkiyeyi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine eriştirmek ancak eğitimle mümkündür dedi.
     Yılmaz, daha önce tarihi binada hizmet veren Yozgat Askerlik Şubesi binasını da kültürel faaliyetlerde kullanılması amacıyla Yozgat Belediyesine tahsis ettiklerini belirterek, Bizim inancımızda vardır. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. O bakımından personelimizle aslı vazifemizin halka hizmet olduğunu biliyoruz. Halka hizmetin de Hakka hizmet olduğunu biliyoruz diye konuştu.
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da askerlik hizmetlerini yeni binada daha iyi imkanlar içerisinde, daha ferah mekanlarda sürdürebilme imkanı olacağını kaydetti.
     Yozgatta daha modern mekanlarda hizmet verilmesi amacıyla önemli adımlar atıldığını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
     Askerlik şubemiz, SGK binası, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni ve modern mekanlara kavuştu. Yozgat Belediyesinin daha iyi bir yerde hizmet vermesi için çalışmalar sürdürülüyor. Vilayet konağıyla ilgili yeni bir çalışmayı devam ettiriyoruz. Bu kurumlarımız bittiğinde Yozgatlılara daha ferah ve modern imkanlarda hizmet sunma imkanı oluşacak. Hastanelerle ilgili önemli adımlar attık. Yozgat Devlet Hastanesinin kamu-özel ortaklığıyla yapılması konusunda Sağlık Bakanlığının çalışması devam ediyor. Sağlıkta Yozgatın bütün ilçelerinde dönüşüm yaşanıyor. Hastanelerimizin bir kısmı yeniden inşa edilirken bazıları da bakanlığımızın ortaya koyduğu yeni standartlara göre yapılıyor.
    
     -Bozdağ ve Yılmaz, terhis belgelerini aldı-
    
     Yeni hizmet binasının açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakan Yılmaz, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Mikail Tek, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Metin Akgüneş kesti.
     Bozdağ ve Yılmaz, ziyaret defterini imzaladıktan sonra şubede hatıra fidanı dikti. Daha sonra, Bekir Bozdağ, 1984te terhis olan Bakan Yılmaza askerlik terhis belgesini verirken Bakan Yılmaz da 1992de terhis olan Bozdağa belgesini takdim etti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Özcan Güney / Tevfik Işık
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Milli Savunma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER