Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) "Süreç başlayalı 4 ay oldu. Bir ailemizin ocağına ateş düşmedi, kötü mü oldu- Silahlar patlasa mı daha iyi olurdu-" -"Silahların susması Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin aleyhine mi oldu


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin 4 ay önce başladığını anımsatarak "Bir ailemizin ocağına ateş düşmedi, kötü mü oldu- Silahlar patlasa mı daha iyi olurdu-" dedi.
     AK Parti Denizli İl Başkanlığı mayıs ayı danışma meclisi toplantısına katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, terör meselesinin 30 yıldır konuşulduğunu, bu soruna trilyonlarca dolar harcandığını anlattı.
     "Bu meseleyi çözmek kolay, konuşmak zor" diyen Bozdağ, terör sorununu çözüme kavuşturmak için adım atmanın büyük bir cesaret gerektirdiğine dikkati çekti.
     Bozdağ, şöyle konuştu:
     "Türkiye 30 yıldır bu meseleyi yaşıyor. Konuşabilsek emin olun bu meseleyi çok kolay çözeriz. Böyle bir meseleyi çözüm yoluna koymak cesaret, büyük bir risk almak ister. Büyük bir risk alma kabiliyeti büyük bir yiğitlik ister. Bu yiğitlik, risk alma kabiliyeti de sayın Recep Tayyip Erdoğanda var. Eğer bu meseleyi sayın başbakanımızın siyasette ve ülke yönetiminde olduğu sürece kalıcı bir çözüme kavuşturamazsak, ikinci bir Tayyip Erdoğan gelene kadar bu meseleyle boğuşmaya, kan akmaya, göz yaşı akmaya şiddet varlığını sürdürmeye devam eder.
     Çözüm süreci başarısız olursa, muhalefet partileri niye endişe ediyorsunuz. Taşın altına gövdesini koyan sayın Erdoğan ve arkadaşları, bu süreç başarısız olursa faturayı millet kesecek. Fatura kesilecek belli. Bırak, başarısız olursak bedelini biz ödeyeceğiz. Biz bu millet için yoldayız. Türkiye, Türk milleti kazansın istiyoruz. Başarılı olursak siz de destek verirseniz bu millet size de paye biçer. Ben inanıyorum ki bu iş bitecektir. Bu iş biterse Türkiyeyi kimse tutamaz.
     Bahçeli, yiğitlik taslayarak bu ülkenin evlatlarına korkmayı öğretiyor. PKKdan, dış güçlerden, iç düşmanlardan korkun, falandan filandan korkun diyor. Korkaklarla büyük Türkiye olmaz. Korkaklarla bölgesinde ve dünyasında güçlü ve büyük bir Türkiyeyi kuramayız. Korkan ve kendi korkularına milleti inandırmak isteyen, korkulara teslim olanlarla bu yolu alamayız. Cesur insanlarla yolu alırız. Yolumuza cesaretle ve büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Korkulara teslim olmayacağız."
    
     -Çözüm süreci-
    
     Çözüm sürecinin 4 ay önce başladığını, terörle mücadele kapsamında bir tane Mehmetçiğin veya kamu görevlisinin şehit olmadığını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:
     "Süreç başlayalı 4 ay oldu. Bir ailemizin ocağına ateş düşmedi, kötü mü oldu- Silahlar patlasa mı daha iyi olurdu- Silahların susması Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin aleyhine mi oldu- Akil insanlar çalışıyorlar, kıyamet mi koptu, memleketin birliği, dirliği mi zedelendi- Olana bitene baktığınızda Allah aşkına bunların hangisi milletimin, devletimin aleyhine. Bir tanesinin bile aleyhine olduğunu ima yollu hiçbir sağduyulu insan söyleyemez."
    
     -"Türkün itibarı Bahçeli döneminde neydi-"-
    
     Türkiyenin her alanda itibarının en üst seviyeye çıktığını, yurt dışına gidenlerin bunu çok daha iyi görebildiğini ifade eden Bozdağ, "Türkün itibarı Bahçelinin döneminde neydi, Tayyip Erdoğanın döneminde ne- Türk milletinin itibarı o zaman neydi şimdi nedir-" dedi.
     Eskiden yurt dışında Türkiyenin, Türk devlet adamlarının bilinmediğini, şu anda ise 70den fazla ülkeyle vizelerin kaldırıldığını, Rusya dahil pek çok ülkeyle lira üzerinden alışveriş yapılır hale gelindiğini dile getiren Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:
     "Geçmişte Türkiyenin başbakanı, cumhurbaşkanı kim- diye sorduğunuzda bilen olmazdı. Türk deyince aklına gelen ne oluyor- dediklerinde Hakan Şükür derlerdi, hamdolsun o da şimdi bizde. Şimdi Afrikanın en ücra yerindeki ülkede Tayyip Erdoğan kimdir diye sorduğunuzda gözlerinin nasıl parladığını, muhabbetle size nasıl anlattığını göreceksiniz. Başbakanın ismini dünyada bilmeyen millet, devlet kalmadı. Ay yıldızlı al bayrağı ezberlemedik, bilmedik devlet kalmadı. Bayrağımızın rengini, sembollerini, devletimizin adını, devletimizi yöneten başbakanımızın, cumhurbaşkanımızın adını dünya milletlerine ezberlettik. Türk milletini, Türk kelimesini yüceltmek böyle olur."
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER