Bem

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Karslı, Muşta -Karslı: İnşallah kısa zamanda Muşta da sosyal denge sözleşmesini imzalarız


MUŞ (A.A) - Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, sosyal denge sözleşmesi çalışmaları için Muşa geldi.
     İl Özel İdaresi yemekhanesinde sendika üyeleriyle bir araya gelen Karslı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün gayretlerinin sosyal denge sözleşmelerini imzalatmak olduğunu ifade etti.
     Türkiyede hemen hemen tüm illerde bu sözleşmeyi imzaladıklarını, sadece 5-6 ilde sosyal denge sözleşmesinin imzalanmadığını hatırlatan Karslı, bu illerden birinin de Muş olduğunu kaydetti.
     Bu konuyu daha önce Vali Ali Çınarla paylaştıklarını vurgulayan Karslı, bu ziyaretinde de aynı konuyu görüşeceklerini belirtti.
     Sendikaların mücadele örgütü olduğunu dile getiren Karslı, şöyle konuştu:
     Sendika olarak mücadelemize üyelerimizden aldığımız güçle devam ediyoruz. İnşallah kısa zamanda Muşta da arkadaşlarımızı sevindiririz. Sosyal denge sözleşmesini imzalarsak, ülkemizde var olan gelir adaletsizliğinin düzeltilmesi konusunda büyük bir adım atmış oluruz. Burada en önemli şey, 2010 yılında yapılan referandumla çalışma hayatının önündeki engellerin kaldırılmış olmasıdır. Anayasamızda yapılan değişiklikle kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmiştir. Biz de bu hakkımızı İnşallah kullanacağız.
    
     Muhabir: Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER