BİK Ordu Şube Müdürü Oranlı:

BİK Ordu Şube Müdürü Oranlı: -Ordu basını 2012 yılını eksiklerin giderilmesi noktasında çok verimli geçirdi


ORDU (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Ordu basını 2012 yılını eksiklerin giderilmesi noktasında çok verimli geçirdi dedi.
     Oranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BİK Ordu Şubesi olarak geride kalan 2012 yılının Ocak ayında hizmete başladıklarını anımsattı.
     Şube olarak göreve başladıkları günden itibaren yerel basında standartları yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Oranlı, şöyle konuştu:
     Bu bakımdan ilk yıl güzel gelişmeler yaşandığını görüyoruz. İlk olarak resmi ilan alanıyla ilgili tespitlerimiz oldu. Tabiri yerinde ise resmi ilandaki kaçakları önledik. Pastayı büyüttük. Yine yerel gazetelerin içerik, baskı ve tasarım açısından standartlarının artması gerektiğini vurguladık. Bununla ilgili olarak gazetelerle toplantılar yaptık. Yasal mevzuatlar çerçevesinde yapılması gerekenleri anlattık. O açıdan Ordu basını 2012 yılını eksiklerin giderilmesi noktasında çok verimli geçirdi. Tabi eksiklikler var, mutlaka olacak. Bazı gazetelerimiz hızlı davranarak bu yılı çok daha verimli geçirdi. Bir yıllık uyum süreci 1 Ocak 2013 tarihi ile doldu. Artık BİK standartlarına göre bu ayın sonlarına doğru denetim yapılacak. Bu yapılacak denetim sonrasında gazetelerin göstergeleri yeniden belirlenecek.
    
     -Ordulular yerel basına sahip çıkmalı-
    
     Oranlı, yerel gazetelerin kendi bölgesinde yaşayan insanlar için çok önemli olduğunu vurguladı.
     Vatandaş her hangi bir sorun yaşadığında kapısını çalacağı ilk merci yerel basındır diyen Oranlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     O nedenle Orduluların yerel basına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bence her iş yeri sahibi bir gazete almalı. Okuma alışkanlığının da yaygınlaşması bakımından bunun faydalı olduğunu düşünüyorum. Yerel medyaya sahip çıkmak Ordulular için bir görevdir. Ancak yerel gazetelerimizin de içerik ve tasarımlarını halkın ihtiyaçlarına göre biçimlendirmesi gerekiyor. Mesela şuan en büyük sorun yerel gazetelerin evlere girememesi. Bunun çok iyi sorgulanması lazım.
     Oranlı, ayrıca fikir işçilerinin haklarını almalarının kendileri için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber BİK Ordu Şube Müdürü Oranlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER