Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Belediye Başkanı Yağcının Avukatlar Günü mesajı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yağcı, mesajında, avukatların yargı bağımsızlığının güvencesi ve yargının da önemli bir unsuru olduğunu belirterek, avukatların, üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayıp yargı bağımsızlığının güvencesi olduğunu bildirdi.
     Yağcı, kutsal olan savunma hakkının temsilcileri avukatların, diğer yargılama makamları karşısındaki gerçek, eş değer konumuna kavuşturulması ve bunun topluma yansıtılması ve yargı gücünün güvenirliğini artıran bir unsur olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygılı, bu hak ve özgürlükleri koruyucu adil bir hukuk düzeni kuran ve bunu sürdürmekle kendisini yükümlü sayan, tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine bağlı olan devlettir. Unutulmamalıdır ki birey hak ve özgürlüklerine duyulan saygı, demokratik hukuk devletinin ürünü, aynı zamanda da doğal bir sonucudur. Haksızlığa uğradığını düşünen bireylerin umutsuzluğa kapılmadan demokratik yollarla haklarını araması için olanaklar yaratmak, toplum huzurunun temeli ve çağdaş bir yaşamın ana kuralıdır. Bu düşüncelerle meslektaşım olan tüm hakim ve savcılarımıza, fedakarca çalışan yargı mensuplarına ve Bilecik Barosuna bağlı avukatlarımıza başarılar dilerim.
    
     -Belediyenin Bilkart uygulama
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, üniversite öğrencileri için uygulanan olan Bilkartın, onlar için yararlı bir hizmet olduğunu bildirdi.
     Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Bilecik ve Bilecik halkına hizmet etmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
     Mütevazi ölçekler içinde olan Bilecikte, öğrencilere belediye olarak en iyi hizmeti sunma gayretine olduklarını duyuran Yağcı, geleceğin teminatı gençlerin huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi için yerel yöneticiler ve üniversite yönetimiyle çaba harcadıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Belediye olarak Bilkart uygulamasını başlattık. Son zamanlarda çıkan bazı dedikodu bazlı eleştiriler de uygulama olarak öğrencilerimize yanlış aksettirilmeye çalışılmaktadır. Bu uygulama, Türkiyenin her yerinde paso gibi uygulanmaktadır. Bilkart uygulaması ile taşıma ücretlerinde herhangi bir zam olmamıştır. Kendisini öğrenci diye tanıtarak suiistimallerin önüne geçmek amacıyla belediye olarak elektronik sistemlere de uygun olan Bilkartı hizmete sunduk. Bilkartını göstermeyenden tam, gösterenden öğrenci ücreti alınacaktır. Önümüzdeki zamanda kart üzerinden yapacağımız yeni uygulamalarla farklı kolaylık ve indirimler sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER