Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uçar:

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uçar: -2 yıl gibi kısa bir sürede yarım kalan büyük işlerin çoğunluğunu tamamladık -Kongre ve Kültür Merkezi, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı kongreler ve etkinliklerle Yozgatı ulusal


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr Tamer Uçar, 2 yıl gibi kısa bir sürede yarım kalan büyük işlerin çoğunluğunu tamamladıklarını söyledi.
     Prof. Dr. Uçar, yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren aynı heyecan ve koşturmaca ile çalıştıklarını belirterek, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yarım kalan büyük işlerin çoğunluğunu tamamladıklarını kaydetti.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin binasını geçen hafta devraldıklarını ifade eden Prof Dr. Uçar, şöyle konuştu:
     İlahiyat Fakültesi binasının inşaatının büyük bir bölümünü hayırsever iş adamı Bilal Şahin katkılarıyla tamamladık. Bu fakültemizde lisans, yüksek lisans, doktora bölümleri açtık. Burası kendi araştırma görevlisini kendisi yetiştirecek düzeyde. 1 yılda, lisans, yüksek lisans ve doktora açan nadir fakültelerden. Fen Edebiyat Fakültesi Kütüphane ve Dökümasyon Merkezi ve yemekhanesin de de bir takım yarım kalan işlemler var. Oradaki yarım kalan işleri tamamladık. Üniversitemizde alt yapı sorununa el attık. Kanalizasyonu tamamladık. Arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Data ve elektrik kabloları, internet ve fiber optik kablolar yeraltına alındı.
    
     -Kongre ve Kültür Merkezi, Yozgat için büyük kazanım
    
     Kongre ve Kültür Merkezinin tamamlandığını, yakın zamanda devralacaklarını belirten Uçar, şunları söyledi:
     Kongre ve Kültür Merkezini hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağın katkılarıyla tamamladık. Kültür Merkezinin büyük salon ve içinin tefrişatını biz üstlenmiştik. Onları tamamlıyoruz. Kongre ve Kültür Merkezi bünyesinde 850 kişi kapasiteli çok amaçlı kullanıma sahip büyük salonun yanı sıra 200 kişilik orta büyüklükte salon ve 8 adet 80-100 kişi oturma kapasiteli salonlarımız mevcut. Bu merkezimiz uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Kongre ve Kültür Merkezi, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı kongreler ve etkinliklerle Yozgatı ulusal ve uluslararası alanda tanıtacak. Bu merkez üniversitemiz ve Yozgat için büyük kazanım. 20 gün içerisinde hizmete açmış olacağız. Hem öğrencilerimiz ve hem de akademik çalışmalarımız için kullanılabileceği gibi kent halkının da çok rahatlıkla istifade edebileceği bir tesis ortaya çıkmış oluyor. İç Anadoluda ve Türkiye üniversiteleri arasında sayılı büyüklükteki bu merkez, Yozgata hayırlı olsun.
    
     -200 yataklı hastane yatırım planlarımız arasında-
    
     BÜ Tıp Fakültesi Araştırma uygulama Hastanesinin tam kapasite ile çalıştığını anlatan Prof. Dr. Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Hastane artık dar gelmeye başladı. Yeni birimler açacağız, yer yok. 200 yataklı tam teşekküllü hastanemiz yatırım programları arasına girdi. 2013 yılı içerisinde başlayacak.
     Kampüsün güzelleşmesine önem verdiklerine de değinen Prof. Dr. Uçar, Orman Genel Müdürlüğü ile fidan dikme kampanyası başlattıklarını yemyeşil bir kampüs oluşturacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uçar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER