Büro Memur

Büro Memur-Sen Ardahan Temsilcisi Sarıkaya: Doğuda çalışan memura teşvik verilsin


ARDAHAN (A.A) - Büro Memur-Sen Ardahan Temsilcisi Ümit Sarıkaya, Ardahanda eksi 31 derecede çalışıyoruz. Doğuda çalışan memura teşvik verilsin dedi.
     Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın Doğuda çalışmanın bedelinin ağır olduğunu belirtti. Özellikle memurun zorunlu görev süresi bittikten sonra kentten ayrılmasının nedeninin ağır kış şartları olduğunu ifade eden Sarıkaya, insanların soğuk havada dışarı bile çıkmak istemediğini söyledi.
     Yıllık 3 bin lira kömür harcaması yaptığını belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:
     Ardahanda eksi 31 derecede çalışıyoruz. Doğuda çalışan memura teşvik verilsin. Devlet ve hükümet, kışı ağır olan bölgelerde, özellikle Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı gibi illerde çalışan memurlara çeşitli imkanlar sağlamalı. Ben burada sadece 3 bin lira yıllık kömüre para veriyorum. Bunun yanı sırı elektrik ve diğer giderlerle birlikte giderin haddi hesabı olmuyor. Maaş yetmiyor. Ama sıcak bölgedeki insanlar klimayla ısınabiliyor. Bu adaletli bir durum değil.
     Buradaki memur için en azında yakacak desteğinin verilmesi gerektiğini ifade eden Sarıkaya, Bunu kimse gündeme getirmek istemiyor. Ama bir gerçek var ki Ardahan göç veriyor. Ardahan memurunu burada tutamıyor. Sonuç ortada. Devlet ve hükümet yetkilileri bunu görmesini istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER