Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Erzurumda: (1) -Bütün mesele ayrıştırmak ve kardeş kavgasını çıkarmak. Oysa bu ülkeyi biz birlikte kurmadık mı- Çanakkalede yatan şehitler, Sarıkamışta yatan şehitler Diyarbakırlı değil mi- Er


ERZURUM (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bütün mesele ayrıştırmak ve kardeş kavgasını çıkarmak. Oysa bu ülkeyi biz birlikte kurmadık mı- Çanakkalede yatan şehitler, Sarıkamışta yatan şehitler Diyarbakırlı değil mi- Erzurumlu değil mi- Edirneli değil mi- dedi.
     Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Toplum Yararına Çalışma Projesi Tanıtım ve Kura Çekimi programında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan askerlere Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.
     Milletimizin başı sağolsun diyen ve son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Her gün terör olaylarıyla yaşadığımız acıyı hepiniz biliyorsunuz. Hepiniz yüreklerinizde bu acıyı hissediyorsunuz. Sabah kalktığımızda Afyonda meydana gelen bir kaza neticesinde 25 şehidimiz var... Geçtiğimiz günlerde Beytüşşebaptaki hain saldırılar neticesinde 11 şehidimiz ve yıllar olarak geriye doğru gittiğimizde 10 binlere varan şehit kardeşlerimiz var. Allahtan bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine ve 75 milyon vatandaşımıza da sabırlar temenni ediyorum.
     Çelik, Türkiyenin kalkındığına ve geliştiğine dikkat çekerek, 1965lerde bir siyasi istikrar sağlandığını, hemen ardından 67-68de anarşi olaylarının başladığını, 1983lerde Özalın işbaşına geldiğini, 1984de terör belasının milletin önüne konulduğunu ifade etti. 2002 yılında milletin yeni bir dirilişi ortaya koyarak, AK Partiyi iktidara getirdiğine değinen Bakan Çelik, şunları söyledi:
     Tam bu çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların neticesinde binbir türlü engelin aşıldığı memlekette 3 bin dolar fert başına mili gelirin 10 bin dolarlara çıktığı, dilenen ve yardım isteyen bir anlayıştan yardım eden bir anlayışa geldiğimiz, dünyanın neresinde bir olumsuzluk olduysa oraya ilk önce koşan ülke konumunda olan bu aziz millet, tam ayağa kalkacakken, yine şer güçler milletin önüne takoz koymaya, engeller koymaya başladılar. Bunları başka türlü yorumlamamız doğru olmaz diye düşünüyorum.
     Bu millet IMFye muhtaç edildi. Çok şükür sizlerin desteğiyle bugün IMFye yardım eden noktaya geldik. Bu millet Somaliye de yardım ediyor. Kendi fakir fukarasına da yardım ediyor. Kendi özürlüsünün, engelli kardeşinin de elinden tutuyor. Ama Uzakdoğuda da yakındoğuda da mazlum halkların, milletlerin derdine deva olmaya çalışıyor. Çünkü biz asil bir milletiz. Bizim geçmişimiz, bizim mazimiz belli. Bize yakışan da bu. Bundan dolayı kalkınmamız gerekiyor. İşte bu yola girilmişken, işte bunun için gerekli olan siyasi istikrar, ekonomik istikrar her şey varken önümüze bu engeller konuyor.
    
     -Terör bir hak arama yolu olabilir mi--
    
     Bakan Çelik, Terör bir hak arama yolu olabilir mi- Erzurumlu kardeşlerim nasıl bir hak arama yolu ya bu. Nedir derdiniz- Paylaşamadığımız nedir Allah aşkına diye konuştu.
     Özellikle son 10 yıl içerisinde ne kadar adımlar atıldığının ortada olduğunu bildiren Çelik, Ama terör başka bir şey, silaha ne gerek var- Silah niye konuşuyor bu işte- Şimdi hak arama yolu eğer insan canı almaksa, en temel hak yaşama hakkıdır siz yaşama hakkını elden alıyorsanız, hangi hak arayışından bahsediyorsunuz ya. Onun için terör hak arama yolu olamaz. En meşru, en temel hak olan yaşama hakkını elden alan bir anlayışın hak arama diye ortaya çıkması, hele Kürt kardeşlerimizin hakkını arama diye ortaya çıkması hiç kimsenin kabul edemeyeceği, dünyada kimsenin inanmasının mümkün olamayacağı bir tablodur dedi.
     Peki ne yapmak istiyorlar- Ne yapmak istedikleri açık kardeşlerim. Kardeş kavgası çıkarmak diyen Çelik, şöyle devam etti:
     Bütün mesele ayrıştırmak ve kardeş kavgasını çıkarmak. Oysa bu ülkeyi biz birlikte kurmadık mı- Çanakkalede yatan şehitler, Sarıkamışta yatan şehitler Diyarbakırlı değil mi- Erzurumlu değil mi- Edirneli değil mi- İzmirli, Yozgatlı değil mi- Hepsi birlikte Çanakkalede yatıyorlar. Hepsi birlikte Yemende yatıyorlar. Hepsi birlikte Sarıkamışta yatıyorlar. Dert milleti ayrıştırmak bu gayet açık. Şimdi şunu sormak gerekiyor Erzurumda Kara Fatmanın Kurtuluş Savaşında verdiği mücadeleyle, Şanlıurfada 12ler diye bilinen kahramanların düşmanın defedilmesi için verdiği mücadele arasında ne fark vardır- Aynı ruh değil midir-
     Bakan Çelik, kimsenin, Çanakkalede, Yemende, Sarıkamışta yatan ecdadımızın kemiklerini sızlatmaya hakkının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu ay-yıldızlı bayrağa el birliğiyle sahip çıkmamız gerekiyor. Orada Diyarbakırlı kardeşimin de kanı var ay-yıldızlı bayrakta. Erzurumlunun da Rizelinin de Trabzonlunun da İzmirlinin de Edirnelinin de Bursalının da hepsinin oluşturduğu bir ay-yıldızlı bayraktır. Onun için millet hayatında terörün ayrıştırma gayretlerine Dadaşlar diyarından da sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Ama aynı sesi Diyarbakırlıdan, Urfalıdan, Şırnaklıdan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum.
     Hiçbirimiz düşmanı güldürme gibi bir gafletin içerisine düşmemeliyiz. Çok aklı selim hareket etmek durumundayız. Ayrıştıranlara karşı, ayrıştırma niyetinde olanlara karşı aksine birlik, beraberlik, bütünlük ve milletin kucaklaşması o dedelerin, o ecdadın torunları olarak kucaklaşan, teröristin peşine düşen 75 milyon olarak sahnede olmalıyız. Bu açık bir şey değerli kardeşlerim. Bütün şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Muharrem Aksakallı / Emine Konuk
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER