CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -Biz hiç kimsenin etnik, inanç yönünden ayrışmış bir toplumda çatışan taraflar haline gelmesini istemiyoruz. Böyle bir şeyi onaylamıyoruz. Türkiyenin ezici çoğunluğu da aynı düşünce içeri


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Biz hiç kimsenin etnik, inanç yönünden ayrışmış bir toplumda çatışan taraflar haline gelmesini istemiyoruz. Böyle bir şeyi onaylamıyoruz. Türkiyenin ezici çoğunluğu da aynı düşünce içerisinde. Bütün tahriklere rağmen içeriden, dışarıdan bu sağduyusunu koruyor dedi.
     Haluk Koç, kentteki bir otelde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte yaşanan gerginliğe değinerek, Türkiyenin sağduyusunu koruduğunu ve korumaya devam edeceğini, olayların Bursada da aşılacağını söyledi.
     Türkiyenin uzun yıllardır bu tür toplumsal sınavlardan geçtiğini belirten Koç, Türkiye test ediliyor. Ama Türkiyedeki tüm yurttaşlarımız bütün bu provokasyonları, bütün bu karıştırma gayretlerini şimdiye kadar boşa çıkarttılar. Burada da boşa çıkacaktır. Biz hiç kimsenin etnik, inanç yönünden ayrışmış bir toplumda çatışan taraflar haline gelmesini istemiyoruz. Böyle bir şeyi onaylamıyoruz. Türkiyenin ezici çoğunluğu da aynı düşünce içerisinde. Bütün tahriklere rağmen içeriden, dışarıdan bu sağduyusunu koruyor diye konuştu.
     Gösterilen çabalara rağmen Türkiyenin iç kavganın içine çekilmediğini söyleyen Koç, Bursadaki olay da sağduyuyla aşılacak. Hep beraber burada ortak sağduyu göstermek zorundayız. Bu tür provokasyonlar bundan sonra da olacak. Çok acı çeken, çok bedel ödeyen toplumuz bu konuda. Zaten bu sabrı göstermesek şimdiye kadar planladıkları şekilde Türkiyeyi sadece terörün yoğun olduğu bölgelerde değil, çok eylemli bir alan haline getireceklerdi. Türkiyedeki vatandaşlar buna izin vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. İnatla kardeşliğimizi, birlikteliğimizi koruyacağız ifadelerini kullandı.
     Terör sorununun, Kürt sorunundan ayrı olduğunu ifade eden Koç, Şu noktada saf olmamak gerekiyor. Terör örgütünün nihai noktada hedefi belli. Ne verirseniz verin silah bırakacak mı- Mümkün değil. Gerçekçi olmak gerek. Terör örgütü ayrı. Milyonlarca Kürt yurttaşımız var. Kader birliği yaptığımız, bu coğrafyayı paylaştığımız bunların sorunu var. Terör örgütünden kalın bir duvarla ayırarak söylüyorum. Türkiye, terörle ulusal ve uluslararası hukukun bütün yetkilerini kullanarak mücadele etmek zorunda dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuşun AK Partiye getireceği değişiklikle ilgili bir soru üzerine Koç, şöyle dedi:
     Numan Beyin eski sözlerini hatırlatmak istemiyorum. Allah hiçbir siyasetçiye daha önce söylediklerini bir süre sonra takındığı siyasi tavır yüzünden tekrar önüne getirilip atılmasını nasip etmesin diyorum. Bu Soylu Süleyman Bey için de aynı, Kurtulmuş Numan Bey için de aynı. Bugün Saadet Partisinde görev yapan, başından itibaren ilkeli durarak siyaset yapan, milli çizgiyi başından itibaren koruyan yüzde 0,5 de olsa 1 de olsa, 3 de olsa orada o şekilde duran insanları da bütün bu kişisel çıkarları için takla atanları görünce takdirle anmak istiyorum dedi.
     Koç, 10 Kasımda yapılacak Atatürkü anma törenlerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında olduğu gibi yasaklamaların olması halinde CHPnin tutumu ne olacak- sorusunu da, Umarım bu yanlıştan vazgeçerler. Umarım bundan siyasi bir ders çıkartmışlardır. Bir kırılma noktası oldu, 29 Ekim. Eğer hala yasaklayacaklarsa CHP örgütleri, tüm partililer, Anıtkabir başta olmak üzere, 10 Kasımda Atatürkü anma gününde mutlaka o görevlerini yerine getirecektir. Çeksinler güvenlik bantlarını, engellesinler. Bunlara hiç gerek yok. Türkiyenin zaten uğraştığı dünya kadar sorun var. Bırakın insanlar kutlasınlar ne olacak diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER