Çizgi film karakterli okul malzemelerine dikkat

Çizgi film karakterli okul malzemelerine dikkat -Ankara Halk Sağlığı Müdürü Akdoğan: -Özellikle çizgi film karakterleriyle üretilen su kapları ve beslenme çantaları, kalitesiz plastikten yapıldığında kötü kokulu olabilir -Bu ürü


ANKARA (A.A) - Ankara Halk Sağlığı Müdürü Doğan Akdoğan, çizgi film karakterleriyle üretilen su kapları ve beslenme çantalarının, kalitesiz plastikten yapıldığında kötü kokulu olabileceğine dikkati çekerek, Bu ürünlerde zararlı kimyasal etiket' title='boya haberleri'>boyalar da bulunabilir. Bu bakımdan, ağır plastik kokusu içeren ürünlerden uzak durulmalı ve satın alınmamalı uyarısında bulundu.
     Doğan Akdoğan, yaptığı açıklamada, kırtasiye malzemelerinin seçiminin önemine işaret etti.
     Uçucu madde içeren; su bazlı olmayan yapıştırıcılar, tiner ve boya incelticiler, cila ve boya çıkarıcılar, maket yapıştırıcılar, sprey boyalar, kokulu silgiler, işaretleyici kalemler, oyun hamurları, uçan balonlar ve uçucu madde ihtiva edebilecek diğer kırtasiye ürünlerinin çocuklara satılmasının ilgili kanunla yasak olduğunu anımsatan Akdoğan, bu sebeple Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğünün denetimlerini yoğun şekilde yürüttüğünü ifade etti.
    
     -Firma adına ve logoya dikkat edilmeli-
    
     Tüm kırtasiye malzemelerinin öncelikle satın alındığı yerin güvenilir olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Akdoğan, üretici veya ithalatçı firmaların adına ve varsa kalite ile ilgili logolara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
     Üreticisi belli olmayan, etiketsiz, markasız, takip edilemeyecek, ambalajı bozulmuş ve deforme olmuş ürünlerin satın alınmaması gerektiğini kaydeden Akdoğan, diğer önlemleri şöyle sıraladı:
     Özellikle çizgi film karakterleri, farklı tasarımları ve kokuları ile ilköğretim çocukları için üretilen su kapları ve beslenme çantaları çocukların ilgisini çektiğinden kalitesiz plastikten yapıldığında kötü kokulu olabilir. Bu ürünlerde zararlı kimyasal boyalar da bulunabilir. Bu bakımdan, ağır plastik kokusu içeren ürünlerden uzak durulmalı ve satın alınmamalı.
     Özellikle solvent içerebilen kokulu silgi, tahta kalemi, boya kalemleri, yapıştırıcı, oyun hamuru gibi ürünlerin alımından ve kullanımından kaçınılmalı.
     Uçucu madde ihtiva eden ürünlerden silgi, kağıt, oyun hamuru, boya kalemleri, keçeli kalem, işaretleyici kalem, yapıştırıcı gibi ürünlerin etiket bilgilerinde Dikkat! Sağlığa Zararlıdır. Çocuklara Satılamaz, Verilemez ibaresi bulunmalı.
     İnsan sağlığının korunması kapsamında, etiketi üzerinde yeşil nokta içinde solvent içermez şeklinde uyarılar bulunan su bazlı çözücü ihtiva eden yapıştırıcılar kullanılmalı.
     Ankara Halk Sağlığı Müdürü Akdoğan, çocukların kendi başına alışveriş yapmamasını, okul idarecisi ve öğretmenlerin öğrencileri ve velileri bilgilendirmesini ve okullarda bu maddelerin kullanılmasına izin verilmemesini istedi.
    
     Muhabir: Selma Kasap
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Çizgi film karakterli okul malzemelerine dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER