DHMİnin kuruluşunun 80. yıl dönümü

DHMİnin kuruluşunun 80. yıl dönümü


DİYARBAKIR (A.A) - Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) kuruluşunun 80. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, Diyarbakır Hava Limanı yemekhanesinde düzenlenen kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, DHMİ olarak kocaman bir aile olduklarını ifade ederek, çalışanların yıl dönümlerini kutladı.
     İş yoğunluğu içerisinde belirli günlerde bir araya gelmenin motivasyonu artırdığını belirten Günaydın, "Böyle günlerde yoğun iş stresinden biraz uzaklaşmak, sıkıntılarımızı konuşmak ve basit de olsa günümüzü kutlamak, belki psikolojimizi rahatlatacak. Özellikle yeni terminal binamız yapılınca iş yükümüz daha da artacak. Bu yoğunluk içerisinde böyle günlere deşarj olma anlamında daha çok ihtiyacımız olacaktır" dedi.
    
     -İşin yüzde 75 yapıldı
    
     DHMi Diyarbakır Şubesi Müdür vekili Hüseyin Erdur ise İstanbula yapılacak 3. hava limanı ihalesinin bu yılın değil, belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olduğunu söyledi.
     İstanbula yapılacak hava limanının, dünyanın en büyük hava limanları arasında yerini alacağını ve Türkiyenin 2023 havacılık vizyonunun en önemli eserlerinden birisi olacağını belirterek, "Yeni kurulacak İstanbul hava limanı 6 pist ile 1 buçuk milyon metrekare terminaliyle ve her türlü tesisiyle 80 milyon metrekarelik büyük bir hava limanı kuruluyor. Hava limanı belki de Türkiyenin gelecek 50 yılına hitap ediyor" diye konuştu.
     Diyarbakır Hava Limanının yeni terminal binasına kavuşacağını anımsatan Erdur, şöyle konuştu:
     "Genel müdürlüğümüz 2012 yılı yatırımı programı kapsamında ihalesi yapılan 5 milyon kapasiteli hava limanımız yeni terminal binası ve mütemmimleriyle yer teslimi 21 Martta yapıldı. Yüklenici firma şantiye kurma ve yerleştirme işlemlerini tamamlamak üzere olup kazı işlemi başlamıştır. Ayrıca devam eden apron ve taksi yolu kapsamındaki gerekli olan beton işi tamamlanmış, kaliteli beton dökme işine başlanmıştır. Alt geçit ile ilgili kazı ve dolgu işleriyle betonlama yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu güne kadar yapılan iş toplamı işin yüzde 75i seviyesindedir."
     Etkinliğe, Türk Hava Yolları Diyarbakır Şubesi Müdürü Mehmet Kaya, Diyarbakır Hava Limanı Emniyet Şube Müdürü Seçkin Yılmazın yanı sıra havayolu çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber DHMİnin kuruluşunun 80. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER