Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede 194 köye ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede 194 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giriyor.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 4, Ardahanda 2, Erzincan, Ağrı ve Iğdırda 1, Erzurumda ise 1 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda sıfırın altında 1, Erzurum ve Karsta 2, Ağrıda 3, Erzincan ve Iğdırda 5 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede, parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, Erzincan ve Iğdırda karla karışık yağmur, diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor.
     Yetkililer, gizli buzlanma ve don olayına karşı uyardı. Yüksek kesimlerde ise çığ ve tipi görülebileceği belirtildi.
     Erzurumda 194 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 78, Ağrıda 58, Erzurumda 23, Ardahanda 20, Karsta 14, Erzincanda 4, Iğdırda 2 santimetre olarak ölçüldü.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER