Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede kar yağışı nedeniyle toplam 142 köye ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Karsta ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava, Doğu Anadolu Bölgesinde etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Karsta eksi 16, Erzurumda eksi 14, Erzincan ve Iğdırda eksi 11, Ardahan ve Ağrıda eksi 10 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Karsta eksi 10, Ardahanda eksi 9, Erzurumda eksi 8, Ağrıda eksi 6, Erzincanda eksi 5, Iğdırda eksi 3 derece olması tahmin ediliyor. Ardahan ve Erzincanda kar bekleniyor.
     Bölgede soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanmalar meydana geldi. Yetkililer, kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.
     Çatılarda 2 metreye ulaşan buz sarkıtları oluşurken, belediye ekipleri kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
     Bölgede kar kalınlıkları Ağrıda 69, Ardahanda 40, Erzurum ve Karsta 37, Erzincanda 30, Iğdırda 7 santimetre, Palandöken Kayak Merkezinde 90, Sarıkamış Kayak Merkezinde ise 80 santimetre olarak ölçüldü.
     Aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurumda 76, Ağrıda 42, Karsta 15 ve Iğdırda 9 olmak üzere toplam 142 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Erzurumda hafta sonu 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 17si doğum, 4ü çocuk olmak üzere toplam 57 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER