DPÜde akademik yükseltme töreni

DPÜde akademik yükseltme töreni -Mühendislik Fakültesinde, akademik unvanları yükseltilen 18 öğretim üyesi için tören yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesinde, akademik unvanları yükseltilen 18 öğretim üyesi için tören yapıldı.
     DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Bedesten Tesislerinde düzenlenen törende, bilimsellik, öğrenci sayısı ve kalitesi, yurt dışından gelen öğrenciler bakımından bir dünya üniversitesi ve Türkiyenin ilk 10 üniversitesinden biri olmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Üniversitenin ihtiyaç duyduğu temel kurumları, müesseseleri hızla kurmaya ve tamamlamaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Karaaslan, şunları kaydetti:
     Eksiklerimiz neler ise süratle gidermeye çalışacağız. Üniversitemiz çok güzel bir mimariye sahip olmakla birlikte uzun yıllar iç donanımı, cihazları, laboratuvarları, malzemeleri, çalışma ortamı itibariyle doğrusu bizi mutlu eden bir görünüme sahip değildi. Bir taraftan binalarımızı yaparken diğer yandan proje anlamında kendisine düşen payı alan bir üniversite haline geleceğimizi ümit ediyorum. Bunu belirleyecek olan çalışma azmimiz, irademiz ve Türkiyeyi gerçekten yarının Türkiyesi yapma heyecanıdır.
     Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Köse de fakültesinin kuruluşundan bu yana kaydettiği gelişmeye ilişkin bilgi verdi.
     DPÜnün ilk rektör yardımcılarından, Mühendislik Fakültesinin ilk dekanı ve kısa süre önce Sakarya Üniversitesinden öğretim üyesi olarak emekliye ayrılan Prof. Dr. Lütfi Saltabaş ise DPÜnün, kurulduğu 1992 yılından bu yana bulunduğu konum ve eğitim öğretim kadrosuyla çok güzel bir üniversite haline geldiğini anlattı.
     Daha sonra, akademik olarak yükseltilen bir profesör, 6 doçent ve 11 yardımcı doçente, Prof. Dr. Karaaslan ve Prof. Dr. Saltabaş tarafından birer plaket verildi.
     Tören, müzik dinletisiyle sona erdi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜde akademik yükseltme töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER