EGAFED 84üncü Yönetim Kurulu Toplantısı

EGAFED 84üncü Yönetim Kurulu Toplantısı -EGAFED Başkanı Turgut: Çözüm sürecinin, Türkiyede her zaman olması istenen barış ve huzurun tesisine yardımcı olacağı ümidine sahibiz


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonuna (TÜGİK) bağlı Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Başkanı Ahmet Volkan Turgut, çözüm sürecinin, Türkiyede her zaman istenen barış ve huzurun tesisine yardımcı olacağını umduklarını bildirdi.
     Aydında 23 Şubatta gerçekleştirilen EGAFED 5inci Olağanüstü Kongresinde oluşturulan yönetim kurulunun ilk toplantısı, Kütahyadaki Ispartalılar Konağında Turgut başkanlığında yapıldı.
     Turgut, 84üncü Yönetim Kurulu Toplantısında, dünyada, Türkiyede ve bölgede sürekli değişen gündemle beraberinde gelen tartışmaların en fazla iş adamlarını etkilediğini savundu.
     Başta ekonomi olmak üzere kendilerini ilgilendiren her konuyu yakından takip etmeleri ve buna göre değerlendirmeler yapmaları gerektiğini belirten Turgut, şöyle konuştu:
     30 yılı aşkın bir süredir ülkemizi büyük acılara sevk eden terör sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen görüşmelerin yapıldığı şu günlerde yeni anayasa süreci daha büyük önem kazanmaktadır. Geniş kitleleri ilgilendiren yeni anayasa, Türkiyenin gerçeklerini kapsamalıdır. Bunun için bu süreç çok önemlidir. Bu sürecin içerideki yansımaları kadar dış dünyadaki yansımaları da çok önemlidir. Yeni anayasa sürecinde geniş tabanlı uzlaşma sağlanması, en az yeni anayasanın içeriği kadar önemli bir hale gelmiştir. Bu beklenti gerçekleşirse geleceğimize daha güvenle bakabileceğiz. Çözüm sürecinin, Türkiyede her zaman olması istenen barış ve huzurun tesisine yardımcı olacağı ümidine sahibiz. Görüşmeler ve alınan sonuçların, asıl amaç olan barış ve huzur ortamına zarar vermemesi gerektiği gibi tüm kesimlerin bu noktada daha hassas ve dikkatli olması gerekmektedir.
     Turgut, genç iş adamları olarak her zaman rotalarını doğru belirlemeleri gerektiğine dikkati çekerek, öz kaynaklarını göz önüne alıp kendilerine güven duyarak belirleyecekleri yolda bir sivil toplum kuruluşu olarak daima üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Mithat Delen ile EGAFED Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber EGAFED 84üncü Yönetim Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER