Emine Erdoğan ve Bakan Şahin Vanda

Emine Erdoğan ve Bakan Şahin Vanda -Emine Erdoğan: -Yüreğimizde umut olduğu ve hayata sımsıkı tutunduğumuz sürece, çocuklarımızın geleceğini düşündükçe, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur -Bakan Şahin: -


VAN (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Yüreğimizde umut olduğu ve hayata sımsıkı tutunduğumuz sürece, çocuklarımızın geleceğini düşündükçe, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur dedi.
     Depremzede 100 çift için düzenlenen nikah töreninin ardından Edremit ilçesinde inşa edilen Çocuk ve Gençlik Merkezinin (ÇOGEM) açılışına katılan Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, merkezde incelemelerde bulundu.
     Merkezdeki resim ve müzik atölyelerini ziyaret eden Erdoğan ve Şahin, çocuklarla sohbet ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Erdoğan ve Şahin, daha sonra Sevgi Evlerine geçerek burada yaşayan çocuklarla bir araya geldi. Çocukları seven ve yakın ilgi gösteren Erdoğan, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
     Erdoğan ve Bakan Şahin, buradaki ziyaretlerinin ardından bir otelde düzenlenen 5 çayına katılarak, eşi vefat eden kadınlarla buluştu.
     Burada konuşan Emine Erdoğan, Vanın, depremden sonra yeni bir heyecan ve umutla geleceğe doğru kararlı şekilde ilerlediğini belirterek, var olan eksikliklerin en kısa sürede giderileceğine inandığını söyledi.
     Bölgenin yıldızı olan Vanda geleceğe hep beraber yürüneceğini vurgulayan Erdoğan Çocuklarımızın geleceğini düşündükçe, yüreğimizde umut olduğu ve hayata sımsıkı tutunduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur diye konuştu.
     Erdoğan, kadınların, hayatın zorluklarına katlanma ve dayanma konusunda erkeklere nazaran daha güçlü ve daha dirayetli olduğunu bildirerek, kadınların aileyi ayakta tutma, çocukları koruyup kollama sorumluluğunu özveriyle yerine getirdiğini kaydetti.
     AK Parti hükümetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çabalarıyla kadınları her alanda desteklemek, korumak ve ihtiyaçlarını gidermek için önemli reformlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Erdoğan, kadınların eğitimi, sağlık imkanlarının artırılması, şiddete karşı korunması, yasal ve anayasal düzeyde desteklenmesi için son derece önemli adımların atıldığını ifade etti.
     Erdoğan, eşini kaybeden kadınlar için Nakit Desteği Programının uygulamaya konulduğuna değinerek, şöyle konuştu:
     Eşini kaybetmiş ve ihtiyaç sahibi hanım kardeşlerimiz için aylık 250 lira nakit desteği ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda Vanda maaş alan kadınların sayısı 4 bin 500ü geçmiştir. Elbette bu destek hanım kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede değildir. Ancak bu yardımlar hanımların hayata tutunmaları, içinde bulundukları sorunları çözmeleri için önemli bir fırsat olarak sunulmuştur. Hanım kardeşlerimize verilen nakit desteği annelerinin ak sütü gibi helaldir. Hiç çekinmeden, tereddüt etmeden bu yardımları almanızı, eğer çevrenizde almayanlar varsa onları da teşvik etmenizi sizlerden rica ediyorum.
     Sosyal devletin görevinin, toplumda ihtiyaç sahiplerini tek tek bulmak ve onlara şefkat eli uzatmak olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe sosyal politikalar gelişiyor ve toplumun büyük kesimlerini kapsamaya başlıyor. İnşallah ülkemizin imkanları daha ileri seviyelere yükseldikçe hanım kardeşlerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz ve tüm diğer ihtiyaç sahipleri de bugünden daha ileri şartlara ulaşacaklardır ifadelerini kullandı.
    
     -Bakan Şahin-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ise millete hizmet etme yolculuğuna çıkarken hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı düşüncesi ile Yeter, söz de karar da milletin diyerek işe koyulduklarını söyledi.
     Hükümet olarak İnsanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiyle hareket ettiklerini belirten Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
     Hamdolsun, yola çıktığımız gün itibarıyla yaklaşık 10 yıl oldu. Bu geçen 10 yıllık süreç içerisinde söylediğimiz her şeyin arkasında durduk. Başbakanımızın talimatı ve takibiyle halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için önce ülkemizin kaynaklarını çoğalttık, kara delikleri kapattık. Havuzun suyu bereketle doldu. Bu dolan havuzun suyunu halkımızla adil ve hakça paylaşmamız gerektiğine inandık ve öyle hareket ettik. Çünkü biz, yaratılmışların en şereflisi olarak doğan insanın en iyi şekilde yaşamı hakkettiğine inandık. Onun eğitim ve iş hakkını korumayı, sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamayı en büyük görevimiz bildik.
     Devletin şefkat elinin, sosyal devlet anlayışının gerekliliği olduğunu bildiren Şahin, toplumun her kesiminin ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ifade etti.
     Şahin, yoksulluğu ve bölgeler arası eşitsizliği gidermenin en büyük görevleri olduğunu anlatarak, Nerede doğarsa doğsun, kimin evladı olursa olsun, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Arap olsun, Laz olsun bunun hiçbir önemi yok. Bu farklılığın, medeniyetimizin bir zenginliği olduğuna inandık ve öyle hareket ettik diye konuştu.
     Bakanlık olarak kimsesizlerin kimsesi ve sessiz yığınların sesi olmaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin, bu yolda kendilerine her zaman destek olan Emine Erdoğana teşekkür etti.
     Emine Erdoğan ve Şahin kentteki temaslarının ardından özel uçakla Ankaraya gitti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Emine Erdoğan ve Bakan Şahin Vanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER