Emniyete savunma sanayi destekli yeni TOMA

Emniyete savunma sanayi destekli yeni TOMA -Savunma Sanayii Müsteşarlığının, Emniyet Genel Müdürlüğü için mevcutlarından daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip yeni TOMA geliştirdiği bildirildi -Yeni TOMAdan ilk aşamada 25 ade


İZMİR (A.A) - Emre Umurbilir - Savunma Sanayii Müsteşarlığının, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) için mevcutlarından daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip yeni Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) geliştirdiği bildirildi.
     Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar kullanılan TOMAların ticari kamyon üzerine monte edilmesi nedeniyle mevcut TOMAların ağırlık taşıma kapasitesinin ve buna bağlı zırh korumasının da sınırlı olduğunu belirtti.
     EGMnin mevcutlarından daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip TOMA istediğini dile getiren Şenel, şunları kaydetti:
     EGM için TOMAyı geliştiriyoruz. Bu, yeni bir proje. Daha kalın zırh, daha yüksek ağırlık demek. Buna dayanacak da bir ticari kamyon yok. Böyle olunca biz de tüm askeri test süreçlerinden geçecek yeni TOMA geliştirmek üzere Nurol Makina ve Sanayi A.Şye görev verdik. Daha kalın zırha, dolayısıyla daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip yeni araç, seri, raftan alınacak bir ürün değil. 50 bin kilometre yol testinden balistiğe, tüm testler yapılacak. Sözleşme imzalandıktan sonra firma tarafından gerekli şartlar yerine getirildi ve 25 Şubatta takvim başladı.
     Şenel, EGMnin, Savunma Sanayii Destekleme Fonundan yararlandığı projeyle, ihtiyacı olan TOMAların yurt içi imkanlar kullanılarak geliştirilmiş olacağına dikkati çekerek, Bu projeyle hem EGMnin ihtiyacını karşılamış olacağız hem de daha yüksek özellikli yeni bir sistemi, savunma sanayimize kazandırmış olacağız diye konuştu.
     Levent Şenel, proje çerçevesinde yeni TOMAdan, ilk aşamada 25 adet üretilmesi ve yıl sonuna kadar EGMye teslim edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Emniyete savunma sanayi destekli yeni TOMA Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER