Esedin zulmü iz bırakacak

Esedin zulmü iz bırakacak -Ülkelerinde Özgür Suriye Ordusu ve Esede bağlı ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda uçaktan atılan bomba ve roket mermisinin etkisiyle çıkan yangınlarda ağır yaralanan iki Suriyeli, vücutlarında ol


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Volkan Kaşık - Ülkelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Esede bağlı ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda uçaktan atılan bomba ve roket mermisinin etkisiyle çıkan yangınlarda ağır yaralanan iki Suriyeli, vücutlarında oluşan yanık izlerini ömür boyu taşıyacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor.
     Beşşar Esede bağlı Suriye ordu birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında süren çatışmalarda ve kamplarda çıkan yangınlarda yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu Suriyeler, Türkiyede sağlanan olanaklarla tedavi ediliyor.
     Suriyeden, yakınları tarafından sınıra taşınarak Türkiyeye getirilen yaralılardan 3ü, Adanadaki Özel EPC Hastanesinde sağlıklarına kavuşacakları günün özlemini çekiyor.
     Hizmete girdiği bu yıl Haziran ayından bugüne kadar 50nin üzerinde Suriyelinin tedavisinin yapılarak taburcu edildiği hastanede, uçaktan atılan bomba ve roket mermileriyle yaralan 3 yetişkinin yanı sıra, kaldıkları çadır kentlerde çıkan yangınlarda yaralanan 4ü çocuk 6 kişi de, yaşadıkları acıları unutmaya çalışıyor.
     Vücutlarında oluşan yanıkların izini bir ömür boyu taşıyacak olan Suriyeliler, kendilerine sağlanan imkanlar nedeniyle Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür ederken, hastanede bekleyen yakınları da, aynı cümlelerle şükranlarını ifade ediyor.
    
     -Esedin peşini bırakmayacağım-
    
     Hastanenin yanık ünitesinde tedavi gören 23 yaşındaki Muavviya Bekkur, hukuk eğitimini yarıda bırakıp Esede karşı mücadele etmek için Özgür Suriye Ordusuna katıldığını söyledi.
     İdlip kenti yakınlarında savaş uçağından atılan bombanın etkisiyle çıkan yangında yaralandığını belirten Bekkur, Daha sonra beni Türkiyeye getirdiler. Bu hastane ve Türk halkından Allah razı olsun. Türkiye ve Türkiyenin sağladığı olanaklar olmasaydı, şu an ben ölmüştüm. Beşşar Esedin peşini bırakmayacağız. Ben değil, bütün ailem gitse bile Esedi indireceğiz. Allahın izniyle iyileşeceğim ve bu hastaneden çıktığım zaman yine ÖSOya katılıp Esedin peşini bırakmayacağım dedi.
     Muavviya Bekkurun ağabeyi Mümtaz Bekkur da (27), kardeşinin öğrenciyken Esed güçlerine karşı mücadele etmek için ÖSOya katıldığını söyledi.
     Kardeşi yaralandıktan sonra ülkelerinde bir hastanede ilk müdahale yapılmasının ardından Türkiyeye getirdiklerini anlatan Mümtaz Bekkur, şunları söyledi:
     Sınırdan geçip Reyhanlıya geldik. Kardeşim Reyhanlıdaki hastanede bir süre kaldı. Ardından Adanadaki bu hastaneye sevk ettiler. Kardeşimin tedavisi burada sürüyor ve durumu iyiye gidiyor. Bize burada çok iyi bakılıyor. Allah razı olsun. Türk Devleti olmasaydı Özgür Suriye Ordusu olarak hepimiz giderdik. Esedi devirmemize az kaldı. Devireceğiz ama Esed hep sivillerin olduğu yerlere saldırıyor.
    
     -Kumaş atölyesinde yandı-
    
     Ülkesinde bir kumaş atölyesinde çalışan Şivvar Şeyh Muhammed (20) de, roket mermisi atılması üzerine çıkan yangında 4 arkadaşıyla yaralanan Suriyelilerden.
     Halepe bağlı Balleramoun kentinde çalıştığını belirten Şivvar Şeyh Muhammed, Suriye ordu mensuplarınca atılan roket mermisinin çok yakınına düştüğünü söyledi.
     Kendisinin, diğer 4 arkadaşından daha ağır yaralandığını ifade eden Şivvar Şeyh Muhammed, Atölye tamamen yandı. Ben, roket mermisinin düştüğü yere çok yakındım. Orada bir hastanede ilk tedavim yapıldıktan sonra Türkiyeye getirildim. Beşşar Esedi Allaha havale ediyorum. Ne söyleyebilirim ki. Türkiyede bize çok iyi davranılıyor. Türk doktorlarından Allah razı olsun. Özellikle tedavimin yapıldığı hastanenin doktorlarına. Türkiye bize kucak açtı diye konuştu.
    
     -Yaralılardan birinin durumu ağır-
    
     Özel EPC Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ebubekir Sarı da, 12 yataklı yanık tedavi merkezinde aralarında çocukların da bulunduğu 9 Suriyeli hastanın tedavilerinin yapıldığını anlattı.
     Hastalardan Muhammed Yahyanın durumunun ağır olduğunu belirten Sarı, şunları kaydetti:
     Bu hastalardan 3ü Suriyedeki olaylarda yaralanarak Türkiye getirilmiş. Diğerleri de konakladıkları kamplarda çıkan yangınlarda yanarak yaralanan hastalar. Biri dışında diğer hastaların genel durumları iyi ve taburcu edilecekleri günü bekliyorlar. Hastalarda, yanığın derecesine bağlı olarak, yanan bölgede iz kalması veya bir eklemdeki hareket yeteneğinin kaybolmasına bağlı durumlar ortaya çıkabilir. Hastane olarak, Suriyeli hasta yakınlarına da, yeme ve barınma gibi konularda imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Esedin zulmü iz bırakacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER