Eski arboretum alanına turizm tesisi ihalesi

Eski arboretum alanına turizm tesisi ihalesi -4. ihaleye de katılım olmadı


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi tarafından 4. kez ihaleye çıkılan arboretum arazisine yine talip çıkmadı.
     Yalova Belediyesinin eski arboretum arazisinde yap-işlet-devret modeliyle turizm tesisleri kurulması için gerçekleştirilen ihale Encümen Toplantı Salonunda yapıldı. Daha önce turizm tesisi kurulmak üzere satışı yapılmak istenen arazi için 3 ihale düzenlenmişti. İhalelere katılımın olmaması nedeniyle belediye bu kez ihaleyi yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirdi. Ahmet Özsümer başkanlığında toplanan Belediye Encümenindeki ihaleye bu kez de katılım olmadı.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, ihaleye katılımın olmadığı için encümen toplantısında erteleme kararının alındığını açıkladı.
     Özsümer, yeni ihale için tam tarihin net olmadığını dile getirerek, Şu anda katılımcı olmadığı için tekrardan yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkma kararı alındı. Bu yap-işlet-devret usulüyle yapılan ilk ihale. 30 yıllığında 19 milyon lira bir bedelle ihale açıldı. Bir dahaki ihale için net bir tarih yok ama ayın 31ine yetiştirilmeye çalışılacak dedi.
     Bir dahaki ihaleye katılım olmasını beklediklerini kaydeden Özsümer, Biz kurum olarak ihaleye katılımın olacağını bekliyoruz ve yineliyoruz. Bu, Yalova için önemli bir proje. Sadece arboretumun maddi bir girdisi olacağını düşünmüyoruz. Aynı zamanda turizm açısından Yalova için önemli bir projedir. Bu nedenle de ısrarcıyız diye konuştu.
     Yer ile ilgili belediyeye gelerek bilgi alan firmaların var olduğunu da sözlerine ekleyen Özsümer, Bu yerle ilgili bize gelen, görüşen, bilgi alan firmalar oluyor. Ciddi bir meblağ. Bu nedenle burası ile ilgilenenler iyi bir fizibilite çalışması yapıyor. Umudumuz orada Yalovaya yakışan bir turizm yatırımının yapılması görüşünü kaydetti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Eski arboretum alanına turizm tesisi ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER