Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Başkan Ataç, Halk Meclisinde vatandaşlarla bir araya geldi


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Halk Meclisinde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hizmet Binasında gerçekleştirilen Halk Meclisinde konuşan Başkan Ataç, yapılan halk meclisleriyle vatandaşların kent hizmetine katıldığını belirterek, çocukların da son dönemde meclislere gelerek taleplerini dile getirmelerinin demokrasi gelişiminde umut verici olduğunu kaydetti.
     Başkan Ataç, gerçekleşen son meclise babasıyla beraber katılan ilkokul öğrencisi ile gerçekleştirdiği sohbetin ardından, kendisine kitap hediye ettiği bildirildi.
    
     -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Atadan Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğine ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çifteler İlçe Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret etti.
     Partiden yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Ata, Çifteler ilçesine hükümet tarafından önemli yatırımların yapıldığını ve yatırımlarla bölgenin yaşam kalitesinin arttırıldığını belirtti.
     Ata, Çifteler ilçesini sosyal ve ekonomik olarak geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, yapılan yüksekokulun gelecek dönem öğrenci almaya başlayacağını kaydetti.
     Dernek Başkanı Vedat Çeliker ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmenin ardından, ilçedeki doktor sayısının yetersiz olduğunu ve doktor istediklerini bildirdi.
    
     -Halk Sağlığı Müdürlüğünden kızamık aşısı uyarısı
    
     Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Birimi vatandaşlara kızamık aşısı konusunda uyarıda bulundu.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Birimide görevli Uzm. Dr. Murat Korkmaz, son günlerde Eskişehirde bazı kızamık vakalarının görülmeye başlandığını belirterek, 9-12 ay arası bebeklere Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak (KKK) aşısı uygulanmaya başlandığını kaydetti.
     Vatandaşları aile hekimlerine başvuruda bulunup çocuklarını aşılatmaları konusunda uyaran Korkmaz, kızamık hastalığının her yaşta görülebileceğini, hastalıktan korunmanın tek yolunun ise aşılanma olduğunu kaydetti.
    
     -Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Emiroğlundan Sarara ziyaret
    
     Eskişehir Sanayi Odasında gerçekleşen 1.Grup İller Bölgesel İşbirliği ve Değerlendirme Toplantısı için Eskişehirde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu ve beraberindeki heyet Sarar Fabrikasını ziyaret etti.
     Sarar Yönetim kurulu Başkanı Cemaleetin Sarar ve Protokol Müdürü Alaattin Çoban tarafından karşılanan heyet fabrika turu yaptı.
     Genel Müdür Süfyan Emiroğlu, Sararın yıllardır istikrarlı bir şekilde büyüyerek, istihdam ve katma değer anlamında ülke dinamiğine önemli katkılar sağlaması bakımından örnek bir şirket olduğunu belirtti.
     Cemalettin Sarar ise heyetin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Eskişehir ve Türkiyenin kalkınması adına çalıştıklarını ve bu yönde ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceklerini bildirdi.
    
     -60 kadın atölye çalışmasında
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Şehir Hareketi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sarar Fabrikasında atölye çalışması yapıldı.
     60 kadının katıldığı atölye çalışmasında, 8 Martın tarihsel önemi anlatıldı.
     Günün tarihçesinin ardından 60 kadının katıldığı etkinlikte, avukat Betül Duman Köycü ve psikolog Elçin Oygur Şıkyazar tarafından Kadın Hakları ve Kadının Ruh Sağlığı adlı sunum yapıldı.
     Etkinlik, Köycü ve Şıkyazar tarafından sorulan soruların yanıtlanmasıyla sonlandırıldı.
    
     - Başkan Ataç, Şarhöyük Mahalle sakinleri bir araya geldi
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda Şarhöyük Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ataç toplantıda yaptığı konuşmada, Tepebaşı Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler vermenin ardından, Şarhöyük mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda mahalleye bir Beldeevi sözü verdi.
     Toplantıya CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl ve İlçe yöneticileri, Emirdağ Köylüler Derneği Başkanı Ramazan Güneş, Şarhöyük Mahalle Muhtarı Ali Çıraklı ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER