Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Çakıcıer, 3. Eskişehir Tarım Fuarına katıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, 3. Eskişehir Tarım Fuarına katıldı.
     CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, Çakıcıer ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Koşarsoy, 3. Eskişehir Tarım Fuarında bulunan odalar ve meslek kuruluşlarına ziyarette bulundu.
     Heyet, kente yakışır bir fuar alanı yapılması için konunun takipçisi olacağını bildirildi.
    
     -Eskişehirde "Şehitleri ve Gazileri Anma Konseri" düzenledi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, "Şehitleri ve Gazileri Anma Konseri" düzenledi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen konsere çok sayıda vatandaşın yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri katıldı.
     Koro şefliğini Ali Erdoğdunun yaptığı konserde, savaş ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Efelerin gösterilerinin de yer aldığı konsere katılanlar zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
    
     -Şair Karakoç Gençlik Meclisinde anlatıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Gençlik Meclisi ve Anadolu Üniversitesi Kentsel Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, Şair Sezai Karakoç anlatıldı.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan açıklamada, Kemal Kellecinin konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.
     Kelleci, Şair Karakoç ile yaşadıkları anıları ve usta şairin şiirleriyle sanata bakış açısını anlattı.
     Karakoçun hayatının ve şiirlerinin de paylaşıldığı söyleşiye, Odunpazarı Gençlik Meclis Başkanı Emre Aydın, AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu, gençlik meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Gazeteci Bayer, Kent ve Kültür Söyleşilerine katıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kent ve Kültür Söyleşilerinin konuğu, gazeteci Yalçın Bayer oldu.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Oktay Ekinci yönetiminde her ay bir konu ve konuk ile gerçekleştirilen Kent ve Kültür Söyleşilerinde yaptığı konuşmada, medyanın ve demokrasiye inanan yazarlar için zor bir dönem olduğunu belirterek Bayerin bu konuda taviz vermeyen bir duruşunun olduğunu bildirdi.
     Ekinci de Bayer ile basının medyaya doğru olan yolculuğunu irdelediklerini ifade ederek, bu değişimin temel sebeplerini usta kalemden öğrendiklerini aktardı.
     Bayer de toplumun doğruyu yazan direnen gazeteciye sahip çıktığını belirtti.
    
     -6. Eskişehir Öykü Günleri yapıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Sanat Derneği işbirliğiyle 6. Eskişehir Öykü Günleri gerçekleştirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, 6. Eskişehir Öykü Günlerinin onur konuğu Mustafa Balel oldu.
     İlk olarak 1. Kral Midas Öykü Yarışmasında dereceye giren 1ncu Onur Çeğil, 2nci Doğa Özgür Kızıl, 3ncü Tayfun Ak, Hacer Polat, Mansiyon Latif Acarlıoğlu ödüllerini aldı.
     Daha sonra Prof. Dr. Nedret Öztokat, Zeynep Aliye, Ayşegül Tözeren, Aysu Erdenin konuşmacı olarak katıldığı "Öykücülüğümüz" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.
     Etkinliğe katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirin sanat alanında Türkiyede önemli bir merkez haline geldiğini belirterek gerçekleştirilen birçok ulusal ve uluslararası etkinlikler ile sanat adına kalıcı eserler meydana getirildiğini ifade etti.
     Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner ve edebiyatçılar katıldı.
    
     -ETO Akademide Risk Değerlendirme Eğitimi yapıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Ticaret Odasının (ETO) tarafından "Risk Değerlendirmesi Eğitimi" yapıldı.
     ETOdan yapılan açıklamada, ETO Akademi tarafından yapılan akademiye, firma sahibi ve çalışanlar olmak üzere yaklaşık 700 kişi katıldı.
     Şükrü Ağaçsapan tarafından verilen eğitimde, risk değerlendirmesi için izlenecek yollar ve kullanılması gereken formlar anlatıldı.
     Eğitimde konuşan Şükrü Ağaçsapan, risk değerlendirmesi yapmayan işletmelere 3 bin lira ve aykırılığın devam ettiği her ay için 4 bin 500 lira idari para cezası uygulanacağını ifade ederek, bu bağlamda risk değerlendirmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
    
     -ETO üyeleri 4 Mayısta sandık başına gidecek
    
     Eskişehir Ticaret Odasının (ETO) seçim tarihi 4 Mayısta yapılacak.
     ETOdan yapılan açıklamada, Odunpazarı İlçe Seçim Kurulunun onayına göre ETOnun seçimleri 4 Mayıs cumartesi günü Cumhuriyet Anadolu Lisesinde, saat 09.00-17.00da yapılacak.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER