Ferforje otomobil

Ferforje otomobil -KBÜ Teknoloji Üniversitesinde eğitim alan 4 öğrenci tarafından bitirme tezi olarak metal ve hurda atıklarından yapılan ferforje otomobil üniversite içerisinde ziyaretçi gezdirmek amacıyla kullanılıyor -


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Üniversitesinde eğitim alan 4 öğrenci tarafından, bitirme tezi olarak metal ve hurda atıklarından yapılan ferforje otomobil, üniversite içerisinde ziyaretçi gezdirmek amacıyla kullanılıyor.
     KBÜ Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Boz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Teknoloji Fakültesi Metal Öğretmenliği bölümünden geçen yıl mezun olan Yaşar Kahraman Özer, Bilgehan Hallaç, Süleyman Er ve Fatih Hacıbekaşoğlu tarafından, bitirme tezi olarak üzerinde Türk Bayrağı motifi bulunan otomobil yapıldığını söyledi.
     Kırmızı beyaz renkli otomobilin metal ve demir atıklarından yapılan ferforjeden oluştuğunu aktaran Boz, şöyle konuştu:
     Geçen yıl dört öğrencimize bitirme tezi olarak böyle bir projeyi verdik. Projenin fikri, Ulu Önder Atatürkün Cumhuriyet tarihindeki ilk otomobilinin de böyle ferforje bir otomobil olmasından geldi. Ondan esinlenerek hurdalıktaki malzemelerin değerlendirelim istedik. Böyle güzel bir ürün ortaya çıkarmış olduk. Amaç, atıl olan metal ve hurda demirlerinin değerlendirilmesidir. Fakültemiz, teorinin yanında pratiğinde veren bir fakültedir. Bizi diğer fakültelerden farklı kılan ana etken pratik uygulamanın varlığıdır.
    
     -Atölyedeki hurdaları kullanarak geri dönüşümü sağladık-
    
     Otomobilin saatte 90 kilometre hız yapabildiğini aktaran Boz, üniversite içinde fazla hız yapmadıklarını belirtti.
     Boz, yerleşkelerinin geniş olmasına rağmen yarım saatte tüm alanı dolaşabildiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bunu daha çoğunlukla üniversite içerisinde kullanıyoruz. Misafirlerimizi yerleşke içerisinde gezdiriyoruz. Bu aracın maliyeti hiç yok desek doğrudur. Atölyedeki hurdaları kullanarak geri dönüşümü sağladık. Otomobilin hemen hemen yüzde 100ü, atıl metal ve hurda demirlerin değerlendirilmesinin bir örneğidir. Aküsü, motoru, jantlar, aynalar yani aklınıza gelebilecek her şey. Bunlara motor aksanı da dahildir. Demir süsleme sanatı olan ferforje ile otomobilin geri dönüşüm mantığı ile gerçekleştirilmesi projeyi farklı kıldı.
    
     Muhabir: Faik Erez/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER