Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı

Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı -AK Parti İl Başkanı Uzer: -91 yıl önceki direniş daha sonra üretim gücüne dönüştü


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, 91 yıl önceki direnişin daha sonra üretim gücüne dönüştüğünü belirtti.
     Uzer, Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Antep savunmasında 6 bin 317 kişinin şehit düştüğünü ifade etti.
     Uzer, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Bizlere bu şehirde gururla yaşama imkanı sağlayan, Antep savunmasını benzersiz kılan ve şehrimize Gazilik unvanın verilmesini sağlayan, düşmana karşı teknik ve askeri yetersizliğimize rağmen topraklarımıza sahip çıkan Şahinbeyler, Şehitkamiller, Karayılanlar, Özdemir Beyler olmuştur.
     91 yıl önce bu kentte yaşayan Gaziantep halkı açlığa, sefalete, yokluğa aldırış etmeden direniş gösterdi. Gaziantep halkının gösterdiği bu direniş Türk milli mücadelesine de örnek olmuştur. Bu topraklarda eğer hür olarak yaşıyorsak, bayrağımız göklerde nazlı nazlı dalgalanıyorsa, camilerimizde ezanlarımız okunuyorsa bunu bu topraklar uğruna canını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.
     91 yıl önceki direniş daha sonra üretim gücüne dönüştü diyen Uzer, Bugün şehrimiz, sayısı 5i bulan organize sanayi bölgesi, irili ufaklı sanayi tesisleri ile dünyada 140 ülkeye ürettiğini satan ve yıllık 6 milyar dolar ihracat yapan Türkiyenin önemli üretim merkezlerinden biri haline geldi. Gaziantep, atalarından miras kalan kahramanlık ruhunu üretim, istihdam ve ihracat ile ekonomik anlamda da devam ettirmektedir. Sayın Başbakanımızın 2023 Büyük Türkiye hedefine ülkemizde vizyon olarak en hazır kentlerden birisi olarak hazırlanmaktadır ifadelerini kullandı.
    
     -İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök-
    
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Şahinbeyin Antep savunmasında adı tarihe yakışan bir kahraman olduğunu belirtti.
     Karakök, Gaziantepin kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu memleketin Şahinbey, Karayılan, Şehitkamil, Teğmen Mustafa Yavuz gibi kahramanlar sayesinde Gazilik unvanını aldığını ve kurtuluşa kavuştuğunu anımsattı.
     Şahinbeyin hayatı hakkında bilgi veren Karakök, şunları kaydetti:
     Antep savunmasında adı tarihe yakışan bir kahramandır Şahinbey. Canla başla vatan için memleket için özgürlük için savaşanlardandır. Şahin Bey, ona halk tarafından verilen bir isimdir. Asıl adı Mehmet Saittir. Çeşitli cephelerde zorlu görevlerde bulunmuştur. Onun Antep savunmasında gösterdiği kahramanlığı anlatmaya kelimeler yetmez.
    
     -OSB Başkanı Nakıboğlu-
    
     Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantepin her zaman geçmişten gelen, atalarından aldığı mücadele gücünü, yaşamın her alanında uygulamayı başarmış bir şehir olduğunu belirtti.
     Nakıboğlu, Gaziantepin kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gaziantepin Türkiyenin her zaman öncü şehirlerinden birisi olduğunu bildirdi.
     Tarihin sadece geçmişe ait olayların yazılması ve anlatılması olmadığını aktaran Nakıboğlu, şunları kaydetti:
     Gaziantep atalarından aldığı mücadele gücünü yaşamın her alanında uygulamayı başarmış bir şehirdir. Bu mücadele gücünü ekonomik hayata da yansıtan Gaziantep, bugün üretmeye ve istihdam sağlamaya devam eden, bu ülkeye katma değer yaratan örnek teşkil eden şehirdir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER