Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -2/B arazilerinin satışına başlandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 6831 Sayılı Orman Kanununun 2/B maddesi uyarınca, hazine adına tescil edilmek üzere orman sınırları dışına çıkarılan yerlerden, satış işlemine başlanıldığı bildirildi.
     Gaziantep Defterdarlığından yapılan açıklamaya göre, orman vasfını yitirmiş, 31 Aralık 1981 tarihinden önce tarla, bağ, bahçe, zeytinlik yaparak Şahinbey ilçesi ortaklar köyü ve Sarıkaya köyünde 73 parça, İslahiye ilçesinde Koçcağız ve Tandır köyünde 10 parça, Nurdağı ilçesi Kırkpınar köyü ve Kurudere Mahallesinde 10 parça hak sahibi olan vatandaşlar için başvuruların, 30 Ekim 2012 Salı günü sona ereceği belirtildi.
     Vatandaşların mağdur olmamaları ve bu tarihi fırsattan faydalanabilmeleri için, doğrudan satış hakkından yararlanacakların 30 Ekim 2012 tarihine kadar, tapuları iptal edilen ve iade hakkından yararlanacakların ise 28 Nisan 2014 tarihine kadar ilgili defterdarlık veya mal müdürlüklerine başvurmaları gerektiği, aksi halde, kullanıcıların doğrudan satın alma haklarının düşeceği ve bu kanunla getirilen kolaylıklardan yararlanamayacakları gibi bazı yaptırımlara da maruz kalacakları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kabul edilen kanunla 2/B taşınmazlarının satış bedeli taşınmazın rayiç bedelin yüzde 70i olarak belirlenmiştir. Peşin veya taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde bedelin, yüzde 10u peşin ödenecek, kalanı belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yıl içinde 6 eşit taksitle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir. Doğrudan satın alma hakkından yararlanacaklardan başvuru sırasında satış bedelinden mahsup edilmek üzere ilimizde olan yerler için bin TL başvuru bedeli alınacaktır.
    
     -Deneme amaçlı siren çalınacak
    
     İl Afet ve Acil (AFAD) Durum Müdürlüğünün Gaziantepte deneme amaçlı siren çalacağı bildirildi.
     AFADtan yapılan açıklamada, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürkün ölümünün 74. yıl dönümü nedeniyle 10 Kasım 2012de saat 09.05te sirenlerin 2 dakika süreyle çalınacağı anımsatıldı.
     Bu nedenle, olası aksaklıkların önceden tespiti ve bakım onarımın yapılması kapsamında sirenlerin, yarın 09.00-17.00 saatleri arasında değişik zamanlarda deneme amaçlı çaldırılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER