Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Başkan Tahmazoğlundan 103 yaşındaki Havva Yılmazı ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla 103 yaşındaki Havva Yılmazı evinde ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Tahmazoğlu, Vatan Mahallesinde oğlu ve torunları ile birlikte yaşayan 103 yaşındaki Havva Yılmazla bir süre görüştü.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Tahmazoğlu, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirtti.
     Tahmazoğlu, ziyaretin ardından mahalledeki çocuklara oyuncak dağıttı.
    
     -Tahmazoğlu huzurevini ziyaret etti
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 18 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevi sakinleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırkayak Antep Evinde verilen yemeğe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Huzurevi Müdür Vekili Mehmet Altun, Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Ayşen Durucu ile huzurevinde barınan vatandaşlar katıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Tahmazoğluna verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
     Gecede bir konuşma yapan Tahmazoğlu da davete geldikleri için herkese teşekkür etti.
     Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Cenab-ı Hak diyor ki, beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı belaları musibetleri başınıza sel gibi yağdırırdım. Sizler bizlerin varlık sebebisiniz biz sizler sayesinde varız. Sizler olmasaydınız bu hayatın ne tadı olur ne tuzu. Çünkü sizlerin tecrübeniz duanız duruşunuz varlığınız bizim varlık sebebimiz. Bugün değil hangi gün olursa olsun ne tür talebiniz isteğiniz olursa bizim için emirdir. Her zaman yapmaya hazırız. Allah hepinizden razı olsun.
    
     -ŞAHMEKden şehitleri anma etkinliği
    
     Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesindeki Hatice Belgin Sosyal Tesisi kursiyerleri 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Savaşının 98inci yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı.
     Kursiyerler, programda Bu Vatan Size Minnettardır isimli slayt gösterisi yapıldı. Şiirlerin okunduğu etkinlikte ŞAHMEK Müzik Korosu kahramanlık türkülerini seslendirdi.
     Tahmazoğlu, burada yaptığı konuşmada, 98 yıl önce ecdadın imkansızlıklar içinde yedi düvele karşı mücadele verdiğini belirterek, Bu mücadeleyi sadece Çanakkalede oturanlar vermedi. Türkiyenin dört bir yanından insanımız bu mücadelede kahramanca savaşarak şehit oldu. Çanakkalede 250 bin şehit verdik. Bu vatanın her karış toprağında şehit kanı var. Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bizler de birlik ve beraberlik içinde ülkemizi çok daha ileri noktalara taşımak için çalışacağız değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Öğretmenlere Katı Atık Ayrıştırma Tesisi tanıtıldı
    
     Şehitkamil Belediyesi, ilçede görevli öğretmenlere Katı Atık Ayrıştırma Tesisini tanıttı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile öğretmenler katıldı.
     Programda konuşan Fadıloğlu, ilçeyi çok daha temiz bir hale getirebilmek ve vatandaşlara kaliteli yaşam alanları sunmak adına ekip arkadaşlarıyla birlikte yoğun gayret gösterdiklerini bildirdi. Katı Atık Ayrıştırma Tesisi hakkında bilgi veren Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Bu projeyle çöpleri geri dönüşüme kazandırarak hem ülke ekonomisine kakı sağlamayı hem de istihdam oluşturmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçlenmesi adına çeşitli çalışmalar düzenliyoruz. Özellikle sizlerle bir araya gelmemizdeki nedenlerden bir tanesi de bu farkındalığın artmasını sağlamaktır. Bu kapsamda üniversite öğrencilerimizle bir çalışma yaparak ev ev dolaşıp bu çalışmayı tanıtmaya devam edeceğiz.
     Kaymakam Aydın ise projenin önemine değindi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER