Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜN, Estonya üniversitelerinde kurulacak Türk dili edebiyatı kürsüsü çalışmaların destek veriyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Estonya üniversitelerinde Türk dili edebiyatı kürsüsü kurulması için başlatılar çalışmalara destek veriyor.
     GAÜNden yapılan yazılı açıklamaya göre, Estonya Tallinn Üniversitesi ve Tartu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihhail Lotman, üniversitelerinde kuracakları Türk Dili ve Edebiyatı kürsüsü için işbirliği imkanlarını görüşmek üzere GAÜNü ziyaret etti.
     GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, ziyarette, Estonyadaki her iki üniversite ile irtibatlarının olduğunu, böylelikle öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini sağladıklarını belirtti.
     Bu ilişkilerin gelişmeye başladığını ve meyvesini verdiğini ifade eden Dereli, Estonya üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı kürsüsü kurulması için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
     Daha sonra GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır ile görüşen Lotman, modern Türk şiirinden oldukça etkilendiğini ifade ederek, karşılaştırmalı edebiyatla ilgilendiğini, bu şekilde farklı insanları ve kültürlerini anlayabildiğini belirtti.
    
     -Yeni Kooperatifler Kanunu Zirve Üniversitesinde hazırlanıyor-
    
     Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yahya Deryalın Kooperatifler Kanunu Taslağı Hazırlık Komisyonu Bilim Kuruluna seçilmesi nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen yetkililer, Zirve Üniversitesinde çalışmalara başladı.
     Kooperatifler Kanunu Taslağı Hazırlık Komisyonu Bilim Kurulu Üyesi ve Gümrük Ticaret Bakanlığı başmüfettişi Yusuf Üstün, Muhittin Aydın ve Bekir Tokel, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısayı makamında ziyaret ederek, görevlendirme ve çalışma imkanını kendilerine sunmalarından dolayı teşekkür etti.
     Çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kısa, Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deryalın temel kanunu hazırlama kuruluna seçilmesi ve Hukuk Fakültemiz öğretim üyelerinin bu konuda bilimsel katkı sunacak olması bizim için onur verici bir başarıdır ifadelerini kullandı.
    
     -Gaziantepli aşçılar bir araya geldi-
    
     Gaziantepin ünlü otel ve restoranlarında görev yapan aşçılarını oluşturduğu Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği (GAPDER), Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi, ziyarette, sektördeki açığı kapatma ve markalaşmış Gaziantep yemeklerini daha iyi yerlere taşımak amacıyla bir dernek çatısı altında birleşme kararı aldıklarını, bu kapsamda da geçen yıl Gaziantepteki aşçıları kapsayan bir dernek kurduklarını belirtti.
     Şuanda 150 civarında üyelerinin bulunduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:
     Amacımız dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını en iyi şekilde temsil etmek. Gaziantep mutfağının yeri dünyada da Türkiyede de zaten belli. Biz sadece mutfağımızı gündemde tutmak istiyoruz. Mesleğimiz dışında Gaziantep mutfağının gelenekselliğini ve zenginliğini orijinal dokusu içinde gündeme tutmayı hedefliyoruz.
     Başkan Güzelbey de böyle bir topluluğun bir arada çalışmasının Gaziantep yemek kültürüne önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Güzelbey, bir dünya markası olan Gaziantep mutfağının gündemde tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için oluşturulan bir derneğin yemek kültürünün gelişimine değer katacağını kaydetti.
     Ziyarete, Çitçinin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ragıp Güzelbey, Sabahattin Bozkurt, Kenan Ok, Baran Ölçer ve Mehmet Çavdar da katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER