Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Milletvekili Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını bildirdi.
     Erdoğan, yayımladığı mesajda, gece gündüz demeden tüm şartlar altında ülkenin her köşesinde görevini sürdüren teşkilatın, güvenliği büyük bir başarıyla sağladığını belirtti.
     Polisin, yaptığı hizmetlerle halkın güvenini ve itibarını kazandığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:
     Teşkilatımız, yasaları uygulayarak hem kamu düzenini sağlamakta hem de anayasayla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve yaşamımızın huzur içinde sürdürülmesinde büyük bir özveriyle çalışarak toplumsal barışa son derece önemli katkıda bulunmaktadır. Personelini devamlı gelişen teknolojiye adapte eden ve her türlü şarta hazırlayan teşkilatımıza güveniyor ve her zaman halkıyla bütünleşmiş bir teşkilatımız olmasından gurur duyuyorum."
    
     -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin yüzyıllardır barış ve diyalog kenti olduğunu belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) gerçekleştirilen "Ortadoğu Sivil Toplum Diyaloğu" çalıştayının ikinci gününde "Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum" konulu oturumda konuştu.
     Göreve geldiklerinden bu yana sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Güzelbey, bir kentin geleceğine yön verilmesinde yerel yönetimlerin rolünün büyük olduğunu vurguladı.
     Bir şehrin "barış şehri" olabilmesi için sosyal restorasyonla da mutlaka ilgilenilmesi gerektiğini belirten Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Kentimizin problemleri arasında bulunan sokakta yaşayan ve madde bağımlısı çocukların rehabilite edilmesi gibi önemli bir konunun üzerinde durduk. Göreve geldiğimizde bir araştırma yaptık. Gaziantepte yaklaşık binin üzerinde sokak ve madde bağımlısı çocuğun olduğunu öğrendik. Bunların bir kısmını dünyada örnek bir rehabilite yöntemiyle tekrar hayata kazandırdı. Bir şehrin barış şehri olabilmesi için mutlaka sosyal restorasyonu da hayata geçirmesi gerekiyor."
     Suriye konusuna da değinen Güzelbey, Gaziantepin Suriyeli misafirlere üstün bir gayretle yardım ettiğini belirterek, Türkiyeden başka Suriye için yüreği yanan hiçbir ülke olmadığını vurguladı
     Güzelbey konuşmasını, Gaziantepteki sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan çalışmalar ve belediye hizmetleri hakkında bilgi vererek tamamladı.
    
     -Milletvekili Koçer ve Başkan Tahmazoğlunun esnaf ziyareti-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, esnafı ziyaret etti.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Koçer ve Tahmazoğlu, Şehitler Caddesi esnafını dükkanlarında ziyaret ederek, onlarla sohbet etti. Koçer ve beraberindekiler daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan sokak sağlıklaştırma alanını gezdi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçer, sadece seçimden seçime değil, her zaman ziyaretler yaptıklarını belirtti. Koçer, çalışmalarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğluna teşekkür etti.
     Tahmazoğlu ise her zaman esnaf ve vatandaşla iç içe olduklarını ifade etti.
     Şehitler Caddesinde ayın 25inden sonra cephe ve zemin yenileme çalışmasının ihalesini yaptıklarını bildiren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     "Şu anda yer tespiti ile çalışmamız başlayacaktır. Şehreküstü Kavşağında Büyükşehir Belediyemizin kavşak çalışması var. Bu da 6ncı ayda bitecek. Bizler de iki defa yol kapanmasın diye 3 aylık süre içinde önce yollarda başlamak suretiyle esnafımızın işleri aksamasın çalışmamızı tamamlayacağız. Böylelikle Şehreküstü bölgesinde kültür yolunu başlatmış olacağız."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER