Gaziantepten kısa

Gaziantepten kısa-kısa -GAMEK kursiyerleri, seminerlerle iş dünyasına hazırlanıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) Kuaförlük Kursu öğrencileri, mesleki seminerlerle iş dünyasına hazırlanıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, GAMEK Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Mine Acıoğlu konuşmacı olarak katıldı.
     GAMEK bünyesinde faaliyet gösteren Şehit Üsteğmen Hakan Özcan ve Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezlerinin yanı sıra Perilikaya, Bekirbey, Gazikent El Beceri Kurslarında eğitim gören kuaförlük bölümü öğrencilerinin de katıldığı seminerde, Acıoğlu tarafından cilt bakımı ve teknikleri konusunda bilgi verildi.
     Cilt tiplerini anlatan Acıoğlu, cilt tiplerine uygun evde hazırlanabilecek peeling, tonik ve maske tariflerini verdi.
     Acıoğlu, yoğurt ve mısır unu karışımından peeling, şeftali ile nemlendirici maske, maden suyu ve nane suyuyla tonik yapma tariflerini uygulamalar yaparak kursiyerlere gösterdi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, GAMEK olarak Gazianteplilere ücretsiz kurs olanakları sunmaya devam ettiklerini belirtti.
     Verilen eğitimlerin yanı sıra konusunun uzmanlarıyla kursiyerleri bir araya getirerek deneyim kazanmalarını da sağladıklarını ifade eden Akyol, şunları kaydetti:
     Kuaförlük kursumuzda eğitim gören öğrencilerimizin mesleklerinde faydalı olacak bilgileri öğrenmeleri açısından Cilt Bakımı ve Teknikleri semineri düzenledik. Uzmanlar aracılığıyla düzenlediğimiz bu seminerlerle öğrencilerimizin mesleklerini daha ileriye götürmeleri ve kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. GAMEK vermiş olduğu eğitimlerle yetinmeyip düzenlemiş olduğu seminer ve konferanslarla da kursiyerlerin iş sektörüne birikimli olarak girmesini de sağlamaktadır.
    
     -Polis, hırsızlık olaylarına karşı uyardı
    
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, evden ve otodan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hırsızlık olaylarına karşı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince, apartmanlarda ve site girişlerinde mahalle ve bina sakinlerinin görebileceği yerlere bilgilendirici afişler yapıştırıldığı, hazırlanan el broşürleriyle vatandaşlara gerekli açıklama yapıldığı belirtildi.
     Uygulamadan memnun kalan vatandaşların ise ekiplere teşekkür ettiği kaydedildi.
    
     -İslahiyede, PTTnin 172nci kuruluş yıl dönümü kutlandı
    
     İslahiye ilçesinde, PTTnin kuruluşunun 172. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     PTT İlçe Müdürü Nursel Arabacı ve PTT çalışanları, Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Arabacı, kurum olarak vatandaşa en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını, kuruluşlarının yıl dönümü dolaylısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, özel günlerde olduğu gibi Kurban Bayramında da postaya verilecek kargo, kurye ve kayıtlı küçük paketlere yüzde 10 indirim uyguladıklarını bildirdi.
     Arabacı ve PTT çalışanları daha sonra Kaymakam Osman Beyazyıldızı makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER