Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Hacı adaylarına seminer


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, bu yıl hacca gidecek vatandaşlara yönelik seminerlere başlandı.
     Ulu Camide başlayan ve 5 gün sürecek seminerlerin ilk gününde, 81 hacı adayına, hac farizasını yerine getirirken dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.
     İlçe Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, seminerlerde hacılar için sunulan hizmetler, hac ibadetinin önemi, sosyolojik yansımaları, yapılış şekli, hacca ilişkin kusur ve cezalar, haccın farz, vacip ve sünnetleriyle hac ve umrede takip edilmesi gereken konuların anlatıldığını bildirdi.
     Hacı adaylarının, ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmesi için belgesel film desteğiyle çok yönlü bilgiler verildiğini ifade eden Değirmenci, Temsili olarak hazırlanan Kabe maketi etrafında hacda ibadet şekilleri uygulamalı olarak gösterildi. Müftülüğümüzce bu yıl hacca gidecek vatandaşlarımıza orada yapılacak en küçük ayrıntının bile bilgisi verildi dedi.
     Değirmenci, tüm hacı adaylarına menenjit aşısı yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     -Ağaçlandırma sahaları genişletiliyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçlandırma sahalarının genişletilmesi amacıyla toprak hazırlığı çalışması başlattı.
     Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ağaçlandırma programı kapsamında başlatılan saha genişletme ve toprak hazırlığı çalışmalarına Yumrutaş köyündeki ormanlık alanda devam edildiğini bildirdi.
     Kamu arazisi olan bu alanlarda dozerle toprak hazırlığı yaparak ağaçlandırma sahaları oluşturduklarını belirten Dağdelen, şunları kaydetti:
     Ormanlar, bitkiler ve hayvanlar için doğal bir su şebekesi gibidirler. Yağışları, dalları, gövdesi ve kökleriyle tutarak, sel ve taşkın oluşmasını önler. Ayrıca yer altı sularının oluşmasına yardım eder. Ormanlar, bitki örtüsü ve toprak içinde büyük miktarda karbon depoladıklarından iklim üzerinde olumlu etki yapar. Sıcağı ve soğuğu dengeler. Yaptığımız çalışmalarla toprağa gevşek ve kırıntı bir bünye kazandırıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde toprak, su tutma kapasitesini artıracak, su ve besin maddelerinin fidan kökleri tarafından kolaylıkla alınabilmesini sağlanarak, toprağın daha etkin havalandırılması oluşturulacak.
     Dağdelen, kasım ve aralık aylarında arazi hazırlığı yapılan alanlara fidan dikmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Eskigediz beldesinde kanalizasyon çalışmaları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesinde kanalizasyon çalışması başlatıldı.
     Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanalizasyon çalışmaları bitirildiğinde beldenin 50 yıl kanalizasyon sorunu yaşamayacağını öngördüklerini bildirdi.
     Çalışmaların bir yıl süreceğini belirten Altıntop, şunları kaydetti:
     Önemli projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bunlardan en önemlisi olan yer altı kanalizasyon şebekesi için ilk kazmayı vurduk. Eskigedizin gelecek 50 yıllık alt yapısını kurtaracak yatırımı hayata geçiriyoruz. İçme suyu, kanalizasyon ve elektrik kablolarının yer altına alınması gibi belde için büyük önem arz eden yatırımları halkımızın hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İş başına gelirken açıkladığımız programımız dahilinde olan tüm projelerin bir çoğunu hayata geçirdik. Yarım kalanları da ilerleyen günlerde tamamlayacağız. Eskigediz değişiyor ve gelişiyor. Kanalizasyon projesi beldemize hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER