Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gümüşhanede:(2)

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gümüşhanede:(2) -Bu milletin ayağından prangalar hiç eksik olmadı. Biz darbelerinden, biz bu ülkenin gençlerine güvenmeyişlerinden, prangalar eskittik. Tam kurtulduk derken getirdiler yeni prangalar vur


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bu milletin ayağından prangalar hiç eksik olmadı. Biz darbelerinden, biz bu ülkenin gençlerine güvenmeyişlerinden, prangalar eskittik. Tam kurtulduk derken getirdiler yeni prangalar vurdular dedi.
     Bakan Kılıç, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü tarafından düzenlenen, 21. Yüzyıl Gençliği konulu konferansta yaptığı konuşmada, kendi geçmişine sahip çıkmayan bir nesil ile 2023ü inşa etmelerinin, 2071e ilişkin hayalleri şekillendirmenin mümkün olamayacağını belirterek, Okumayan, yazmayan, düşünmeyen, tefekkür etmeyen, muhakemesini kuvvetlendirmeyen, dilinin günlük lisanda bilinen, bilinmeyen bütün kelimelerine vukufiyet kesbetmeyen bir nesil ile 2023 zor diye konuştu.
     Bakan Kılıç, 2023 için kendilerinin biraz takviyesi olacağını ama 2071in tamamen gençlerin eseri olacağını ifade ederek, Burada bulunanlar, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bizler 2023ün gerçekleşmesine dair yanınızdayız, arkanızdayız. Büyük ölçüde de 2023 hayallerini gerçekleştiren kadronun içinde yer almaya devam ediyor olacağız. 2071de yaşasak bile fiziken ve fiilen yardımınıza koşmamız mümkün değil. O zaman ne olacak, neyin hayalini kuruyoruz dedi.
     Bugün gençler için bir dönüm noktası olması gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
     Bugün sizin için yitik değerlerinizi bulmaya yönelik bir dönüm noktası olmalı. Konu 21. yüzyıl ise ve özellikle 28 Şubat gibi, sonrasında 27 Nisan denemesi gibi, öncesinde 12 Eylülün şiddeti gibi, 27 Mayısın, 12 Martın ağır bedelleri gibi demokrasisi sürekli kesintiye uğratılırken, okuyan, düşünen, tefekkür eden, sorgulayan ister sağdan, ister soldan genç nesilleri sürekli refüze edilen bir sistemin yetiştirdiği kuşaklar olarak 21. yüzyılı bu kadar kesinti ile devam ettiremeyiz. Çok kayıp zamanlarımız var. 1960ta, 1971de, 1980de, 1997 ve 1998de, 2007de zaman kaybettirme girişimleri var. Bu milletin ayağından prangalar hiç eksik olmadı. Biz darbelerinden, biz bu ülkenin gençlerine güvenmeyişlerinden, prangalar eskittik. Tam kurtulduk derken getirdiler yeni prangalar vurdular.
     Bakan Kılıç, konu 21. yüzyılsa en önemli kavramın zaman olduğuna dikkati çekerek, Okumak, bu zaman kavramını en anlamlı kılacak bir numaralı enstrümandır. Bilmediğiniz bir dilde rüya göremezsiniz. Rüyayı bile bildiğiniz dilde görürsünüz. Bilmediğiniz bir dilde bilimsel üretim yapamazsınız, tez yazamazsınız, bilimsel yayın yapamazsınız. Yaparsanız da jüriden güvenoyu alamazsınız. O yayını yaparken kuracağınız cümleler, erişeceğiniz buluşlar, kurgulayacağınız bilimsel bilgi, tamamen o hakim olduğunuz dilin kullandığınız kelimelerine kesbettiğiniz vukufiyetle paralel. Varsa var, yoksa yok. Bu kadar mühim diye konuştu.
    
     -Başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor-
    
     Çok ama çok çalışmamız, çokta tasarruf etmemiz lazım diyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Isıdan, ışıktan, zamandan, sudan, çay, çorba parasından bile tasarruf. Bu tasarrufa kendimize alıştırmamız lazım. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tasarruf ile ilgili kampanya yapacağız. Yeni nesillerin tasarruf kültürü ile yetişmesi lazım. Bizim inanışımız, tanrı misafiri inanışıdır. Bizdeki inanış, misafir kendi rızkını beraberinde getirir inanışıdır. Bizdeki inanış 10 kişilik sofra kur, 40 kişiyi ağırla inanışıdır. Bereket Allahtandır inanışıdır.
     Başlangıçtaki hamle için sıcak para ihtiyacının biriktirildiği yer, tasarruf kalemidir. Bugün o tasarrufu yapmayan ülkelerden özellikle Akdeniz iklimine maruz kalan ABye tam üye ülkelerden Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz. Bu dört ekonomide batakta ve bu dört ekonomideki bataktaki yük Fransa ve Almanya gibi ABnin lokomotifi olan ülkeleri de dibe doğru çekmeye başladı. 10 yıllık AK Parti hükümetinin ekonomi ve politika anlayışı ile yönetilen Türkiyede tam manasıyla siyasi istikrar sağlandı. Ekonomide attığımız adımların farkındayız. Nereden geldiğimizi, nereye gitmekte olduğumuzun çok çok iyi biliyoruz. Çok çalışıyoruz ve onun için başarıyoruz. Başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor. Çok çalışırsak başarılı oluruz.
     Bakan Kılıç, gençlerin enerjisine ve birikimine ihtiyaçları olduğunu belirterek, 2023 dediğimiz şey Cumhuriyetimizin 100. yılıdır. Bunu gençlerle gerçekleştireceğiz. 2071 dediğimiz hedef, Alparslan Hanın Malazgirtten ordularıyla Anadoluya girip, Anadoluyu Türklere, milletimize vatan kıldığı tarihin bininci yıl dönümüdür. 2071e yürüyebilmek için o enerjiyi üretebilmek lazım. Gençlerimizden rica ediyorum, hatta abartayım sizlere yalvarıyorum. Kendiniz, anneniz, babanız, aileniz, toplumunuz için topyekun insanlık için bu söylediklerimize Allah rızası için kulak verin dedi.
     Myanmarda sel, kuraklık, insan haklarını ihlalleri içeren kıyımlar olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
     Gözleri Türkiyede. Gazzede kıyım var, gözleri Türkiyede. Filistin üzerinde büyük bir baskı ve haksızlık var, gözleri Türkiyede. Suriyenin diktatörü kendi halkını kıyma gibi kıyıyor ezilenlerin gözü Türkiyede. Müslüman olmayan halkların bile ezildiği vakit göz Türkiyede. 100 yıl öncede, 500 yıl öncede ezilenlerin, işgale maruz kalanların, haksızlığa uğrayanların gözü Anadoluda ve bizim insanımızdaydı. Bugün de haksızlığa maruz kalanların, ezilenlerin, kıyıma uğrayanların gözü Anadoluda ve bizim insanımızda. Adam akıllı zamana, enerjiye ve kaynağa sahip çıkacağız. Kendimize adam akıllı, içinde bulunduğumuz yüzyılın gelecek yıllarına hazırlıklı birer yönetici adayı olarak çağın gerekleriyle donatacağız. Biz her zaman her yerde doğuda batıda, kuzeyde güneyde, Gümüşhanede, Hakkaride, Samsunda, Diyarbakırda, İzmirde, Mardinde hep aynı şeyi söylüyoruz. Biz tek vatan, tek devletiz, tek bayrak ve tek milletiz.
     Konferansın ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Bakan Kılıça üniversitenin logosunun yer aldığı kahve fincanı takımı hediye etti.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Osman Yetim / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gümüşhanede:(2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER