Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Antalyada

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Antalyada -Bakan Kılıç: -Tarihini bilmeden, kökünü toprağın derinliğine indirmeden, kökünü suyun membağından beslemeden sert rüzgarlara direnebilecek sağlam bir gövdeye sahip olabilmek mümkün değ


ANTALYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tarihini bilmeden, kökünü toprağın derinliğine indirmeden, kökünü suyun membağından beslemeden sert rüzgarlara direnebilecek sağlam bir gövdeye sahip olabilmek mümkün değil dedi.
     Kılıç, Akdeniz Üniversitesinde sinema temalı gençlik ve lider kampında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin her alanda aktif olmalarını isteyen Kılıç, hukukun, dış politikanın, matematiğin ve özellikle tarihin bilinmesi gerektiğini kaydetti.
     Fetih 1453 adlı filmin 7 milyon seyirci sayısına ulaştığını anlatan Bakan Kılıç, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Filmin bu kadar geç yapılmış olmasının ise Türk sineması açısından büyük bir zaman kaybı olduğuna işaret eden Kılıç, Bu geri kalmışlıktır, büyük bir kayıp, yitik zamandır. Telafisi ne yazık ki mümkün değildir. Tarzanı bildiğimiz kadar Kanuni Sultan Süleymanı, Süpermeni bildiğimiz kadar Yavuz Sultan Selimi bilmiyorsak, büyük bir zaman kaybı var ve bunun telafisi maalesef mümkün değil dedi.
     Bakan Kılıç, tarihteki büyük başarıların da filmleştirilmesi gerektiğini belirtti.
     Tarihin gelecek nesillere doğru şekilde anlatılması gerektiğini ifade eden Kılıç, Tarihini bilmeden, kökünü toprağın derinliğine indirmeden, kökünü suyun membağından beslemeden sert rüzgarlara direnebilecek sağlam bir gövdeye sahip olabilmek mümkün değil. Kökler yüzeyde kalırsa çalı, derinliklere inerseniz ulu bir çınar olursunuz diye konuştu.
     Kılıç, televizyonlarda yer alan bazı dizilerin Türk aile yapısına uymadığını dile getirerek, gençlerin bu alanlarda kafa yormalarını ve büyük başyapıtların altına imza atmalarını istedi.
     Bunun için her türlü imkanı seferber etmeye hazır olduklarını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:
     Biz bu kamplara kimler hangi bölgeden, hangi aile ortamından gelmiş, hangi siyasi görüşe sahip bakmıyoruz. Çünkü biz bir şeye inanıyoruz. Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet dedikten sonra ve bunun altını nice binlerce, on binlerce, birlik unsuru ile takviye ettikten sonra geriye kalan her şey teferruat. Biz birbirimizi sevmeyi öğrenelim, biz insanca bir arada yaşamayı öğrenelim, biz insan olmanın felsefesini erdemini hissedelim, idrak edelim.
     Öğrencilere hedeflerini yüksek tutmalarını öneren Bakan Kılıç, gençlerden büyük işler, eserler beklediklerini vurguladı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın evli çiftlere 3 çocuk tavsiye etmesi konusuna da değinen Bakan Kılıç, Mevcut Türkiyenin yaş grafiklerini bugünkü mevcut durumda tutabilmek için her ailede en az 3 çocuk olması lazım, 2 olduğunda yaşlanıyoruz. Avrupa zaten yaşlanıyor, diğer ülkeler yaşlanıyor. En az 3 çocuk hedefinde giderseniz dünyanın genç ve enerji kaynağı olacaksınız dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER