Güney Afrikalı gazetecilerin Denizli ziyareti

Güney Afrikalı gazetecilerin Denizli ziyareti -El-Cezire Güney Afrika Yöneticisi Fakude: Türkiye, Afrika ve Ortadoğuda model ülke olarak görülüyor


DENİZLİ (A.A) - El-Cezire Güney Afrika bürosu yöneticisi Thembisa Fakude, Türkiyenin Afrika ve Ortadoğuda model ülke olarak görüldüğünü söyledi.
     Güney Afrikadaki Turquoise Harmony Enstitüsü Medya Platformunun organizasyonuyla Güney Afrikadan Türkiyeye gelen bir grup basın mensubu, İstanbul temaslarının ardından Denizliye geldi.
     El-Cezire Güney Afrika Yöneticisi Thembisa Fakude, South African Press Association (SAPA) Haber Ajansı Genel Müdürü William Davis, E-TV haber sunucusu Vanessa Rapetti, Business Report Editörü Mziwandile Ellis Mnyandu, Sovweton Politika Editörü Moipone Malefane, BBC muhabiri Omar Mutasa ve Cihan Haber Ajansı Johannesburg muhabiri Türkmen Terziden oluşan heyet, Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini gezdi.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolanı ziyaret eden heyet, kent hakkında bilgi aldı.
     İzlenimleriyle ilgili değerlendirme yapan gazeteci Thembisa Fakude, basından tanıdıkları Türkiye ile gördükleri arasında büyük farklar olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin son zamanlarda aktif ve çok yönlü bir politika izlediğini dile getiren Fakude, Türkiye, Afrika ve Ortadoğuda model ülke olarak görülüyor. Biz bu bilgileri başkasından duymuyoruz, gazeteci olduğumuz için devletlerin bizzat idarecilerinin ağzından dinliyoruz. El-Cezire olarak Arap Baharından sonra Mısır, Tunus, Yemen gibi ülkelerin dışişleri yetkilileriyle görüştüm. Hepsi Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiyeyi model olarak görüyor ve tartışıyor dedi.
     Fakude, AAnın Afrikada yapılanma içinde olduğunun hatırlatılması üzerine Afrikanın gelişimi ve doğru habercilik anlayışının yerleşmesi açısından AAnın bürolar açmasının çok önemli olacağını kaydetti.
    
     -Madencilik konusunda işbirliği teklifi-
    
     Heyet daha sonra Vali Abdülkadir Demiri ziyaret etti.
     Denizlideki iş adamlarının Güney Afrikaya sempati duyduğunu belirten Demir, Denizliden Güney Afrikaya bakır kablo, tekstil ve konfeksiyon ürünü ihraç edildiğini söyledi.
     Business Report Editörü Mziwandile Ellis Mnyandu ise Güney Afrikanın madencilikte ham madde bakımından zengin olduğunu fakat bunların değerlendirilemediğini belirterek, bu konuda iki ülke arasında işbirliği yapılıp yapılamayacağını sorması üzerine Vali Demir, iş adamlarının bu konuda çalışma yapması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Güney Afrikalı gazetecilerin Denizli ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER