Halkın Portakalında yarışacaklara sertifikaları verildi

Halkın Portakalında yarışacaklara sertifikaları verildi -Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Halkın Portakalı 4üncü yılında yerine oturdu. Artık 6 yaşında da 90 yaşında da yerel sanatçımız var. Bu gurur verici -Yurt


ANTALYA (A.A) - 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesinde eğitim alanlara, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesinde eğitim alarak yarışmaya hak kazanan 203 kişiye sertifikalarının verilmesi amacıyla Antalya Kültür Merkezinde tören düzenlendi.
     Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ve AKSAV yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Akaydın, törende yaptığı konuşmada, daha önce Antalya Altın Portakal Film Festivalinin halktan uzak olduğunun tartışıldığını, ancak bu tür etkinliklerin halkla iç içe yapılmasının dünyanın hiçbir yerinde mümkün olmadığını söyledi.
     Yıllardır gerçekleşen Altın Portakal Film Festivalindeki kortej ve kokteyllerin halkla buluşma noktası haline geldiğini, ancak kırmızı halıda halkla sanatçıyı bir araya getirmenin mümkün olamadığını dile getiren Akaydın, Biz de yeni bir proje hazırlamaya karar verdik ve Halkın Portakalı ortaya çıktı. Halkın Portakalı, 4üncü yılında yerine oturdu. Artık 6 yaşında da 90 yaşında da yerel sanatçımız var. Bu gurur verici. Bizim istediğimiz de buydu. Dünyanın hiçbir yerinde halkla birlikte bu kadar amatörce yapılan bir etkinlik yok dedi.
     Bu yıl Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinin etkinliğe katılmasından dolayı gurur duyduğunu dile getiren Akaydın, Antalya halkı ile üniversitenin Halkın Portakalında buluştuğunu kaydetti.
     Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ise Altın Portakal Film Festivalinin Antalya ve Türkiye için çok büyük bir şenlik olduğunu söyledi.
     Altın Portakal Film Festivalinin en önemli unsurlarından Halkın Portakalının organizatörlüğünü AKSAV ile birlikte yürütmekten onur duyduklarını ifade eden Arık, Kursiyerlerimizle çok keyifli eğitim süreci geçirdik. Şimdi kursiyerlerimizle İletişim Fakültesine taşınacağız. Burada yeni filmlerin çekimleri ve kurguları yapılacak. Bu projeye katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Törende daha sonra 3 haftalık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 203 kişiye Akaydın, Arık ve AKSAV yönetim kurulu üyeleri tarafından sertifikaları verildi.
    
     -Altın Koza ile Altın Portakal Film Festivali kıyaslaması-
    
     Mustafa Akaydın, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Altın Koza Film Festivaline ayrılan bütçe artırılırken, Altın Portakal Film Festivaline ayrılan bütçe düşürüldü mü- sorusu üzerine, Altın Portakal Film Festivalinin son 4 yıl içerisinde bütçesinin vahim şekilde düştüğünü söyledi.
     Akaydın, festival için 2008 yılında devlet kaynaklarından 7.7 milyon lira verilirken, bu yıl 500 bin lira gibi meblağın verildiğini kaydederek, Altın Koza Film Festivaline ayrılan bütçe ile ilgili ise bilgisinin olmadığını belirtti.
     Geçtiğimiz günlerde bazı siyasetçiler tarafından Antalya belediye bütçelerinin gereksiz büyüklükteki bölümü kültür-sanat faaliyetlerine ayrılıyor. Dolayısıyla yatırım projelerine pek fazla bir şey ayrılamıyor. Bu işi beceremiyorsan çek git şeklinde konuşmalar yapıldığını ifade eden Akaydın, şunları söyledi:
     Kültür-sanat projelerine geçen yıl harcanan para 26 milyon lira. 2008 yılındaki yönetim ise Altın Portakal Film Festivaline 28.8 milyon lira harcamıştır. Biz bu işi sınırlarını büyüterek daha ekonomik olarak yaptığımız için kıskançlıklara yol açıyor. Yurt dışındaki magazinsel sanatçıları buraya getirip altlarına özel uçak verip, köpeğine uçak bileti ödeyip sahneletmiyoruz. Çok daha güzel etkinlikler yapıyoruz.
     Akaydın, bir başka gazetecinin Altın Koza Film Festivali ile Altın Portakal Film Festivalinin düzenlendiği tarihlerin yakınlığına değinmesine üzerine de bunun sinema sanatı adına etik bir ayıp olduğunu kaydetti.
     İki kent arasında gereksiz bir rekabetin yaratıldığını ifade eden Akaydın, Bütün sanat camiası Altın Portakal Film Festivalinin ikinci plana atılmaya çalışıldığını algılıyor. Bu yıl Altın Koza Film Festivalinde finale kalan 4 tane film, Altın Portakal Film Festivalinde elenmiş filmler diye konuştu.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Halkın Portakalında yarışacaklara sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER