Hasan Subaşı Caddesi yenilenecek

Hasan Subaşı Caddesi yenilenecek -Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, caddede incelemelerde bulundu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, kent merkezini güzelleştirme projeleri kapsamında yeniden düzenlenecek olan Hasan Subaşı Caddesinde incelemelerde bulundu.
     Büyükşehir Belediyesi, Antalyayı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz projesi kapsamında Hasan Subaşı Caddesini yeniden düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aktekin, proje çalışmasından önce Fen İşleri Dairesi Başkanı Sebahat Çevik ile Hasan Subaşı Caddesinde incelemelerde bulunarak, cadde esnafıyla fikir alışverişinde bulundu.
     Aktekin, kent merkezini cazip hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü belirterek, Caddede düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Bir keşif gezisi yaptık. Taslak bir proje hazırladık. Projenin uygulanıp uygulanmayacağını yerinde görmek için inceleme yaptık. Zor bir cadde. Düzensiz yapılaşmış. Özel mülkiyete dahil birçok alan var. Bunlara uygun bir cadde düzenleme çalışması yapmak istiyoruz dedi.
     Cadde düzenleme çalışması için yeni çözümler geliştirdiklerini ifade eden Aktekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Caddenin bir kısım aksında kaymalar var. Caddeyi eşit hale getirip, boşlukları değerlendirerek güzel bir cadde oluşturacağız. Şehir merkezinde düzenlediğimiz diğer caddelerle birlikte bütünleşik güzel bir kent merkezine sahip olacak. Yakın zamanda ihaleye çıkarak caddede çalışmalara başlayacağız.
     Aktekin, proje kapsamında Muratpaşa Camisi ile Antalya Valilik binası arasında kalan yaklaşık 380 metrelik kısım ile Cengiz Toytunç Caddesi ve Kazım Özalp Caddesi kesişiminden Dönerciler Çarşısına kadar olan bölümde düzenleme yapılacağını bildirdi.
     Proje kapsamında zeminde andezit ve diabaz doğal taşlarla plak, bant, bordür ve küp taş kaplama yapılacağına anlatan Aktekin, kaplama malzemesine uygun olarak engellilerin ulaşımını sağlamak için görme engelli kılavuz çizgileri ve tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırıcı rampalar yapılacağını kaydetti.
     Hasan Subaşı Caddesinde araç trafiği iki şerit olarak düzenleneceğini belirten Aktekin, caddenin doğu yönünde bisiklet yolu yapılacağını, caddenin alt yapısının yanı sıra aydınlatmasının yenileneceğini ve kaldırımların genişleyen kısımlarında oturma alanları ile uygun noktalara su ve bitki havuzları tasarlanacaklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hasan Subaşı Caddesi yenilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER