Havzada Engelsiz Yaşam Merkezi için çalışmalar

Havzada Engelsiz Yaşam Merkezi için çalışmalar başladı


SAMSUN (A.A) - Havza ilçesinde Samsun Strateji Geliştirme Platformunun hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının onayladığı Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için çalışmalar başladı.
     Çalışmalar kapsamında Samsun Strateji Geliştirme Platformu Başkanı Yakup Güven ve beraberindekiler Havza Belediye Başkanı Murat İkiz eşliğinde Engelsiz Yaşam Merkezi Projesinin yapılacağı 25 Mayıs Mahallesindeki arazide incelemelerde bulundu.
     Güven, Samsunda Engelsiz Yaşam Merkezi Projesini 1.5 yıl içinde hayata geçireceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi engellilerimize birer yaşam kalitesini yükseltme kaynağı olacaktır. Bunun için biz Samsunda böyle bir projeye imza atmak istedik. Bugün Havzada yaklaşık olarak 30 dönümlük bir arazi bize tahsis edildi. Bu arsa Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz tarafından bedelsiz olarak tahsis edildi. Bu arazi içinde engellilerimize her türlü sağlık hizmetlerimizi sunacağız. PDR dahil engel durumlarına göre spor salonları, yüzme havuzları, hamam, sauna, misafirhane, fizik tedavi ünitesi, sinema, tiyatro, engellilerimizi ikametine taşıyacak engelliye uygun araçlar, mescit, çalışma atölyesi, yemekhane ve kafeterya bölümlerinden oluşacaktır. Bu projenin Türk Silahlı Kuvvetleri gazilerini de kapsayacak. Bu kardeşlerimiz de engelsiz yaşam merkezinden yararlanacaklar.
     Güven, tesisin Havzada yapılacak olmasının en önemli sebeplerinden birisinin ise termal suyun olduğunu söyledi.
     Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Samsun Strateji Geliştirme Platformu tarafından hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan Engelsiz Yaşam Merkezi Projesinin 10 milyona mal olacağını ve bu bedelin bir kısmın uluslararası hibe yardımları ve bir kısmının da devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
     İkiz, Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldıracak olan Engelsiz Yaşam Merkezi için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermekteyiz ve vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda yaklaşık 30 dönümlük bir araziyi bedelsiz olarak bu projeye tahsis ettik. Ayrıca ilçemizde bulunan şifalı termal su da engellilerimizin rehabilitesinde önemli bir etken olacak. Yapılacak çalışmalar sonucunda en kısa sürede Engelsiz Yaşam Merkezi inşa çalışmalarına başlanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada Engelsiz Yaşam Merkezi için çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER