İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlanıyor

İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlanıyor -Başbakan Yardımcısı Arınç: "Bugün barışmanın, sarılmanın, birbirimizi affetmenin günü. İbrahim Yazıcının hatırına aramızda küskünlükler varsa bunları ortadan kaldıralım. Onun manevi ruhu etrafı


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün barışmanın, sarılmanın, birbirimizi affetmenin günü. İbrahim Yazıcının hatırına aramızda küskünlükler varsa bunları ortadan kaldıralım. Onun manevi ruhu etrafında hep beraber Bursa, Bursaspor için kenetlenelim" dedi.
     Arınç, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için Atatürk Stadında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yazıcıya Allahtan rahmet diledi. Eşine, çocuklarına ve yakınlarına da sabır dileyen Arınç, "Bütün Bursaya, Bursasporumuza, İbrahim Yazıcıyı sevenlere ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
     Tören için Atatürk Stadına gelen taraftarlara seslenen Arınç, "Sizleri candan tebrik ediyorum. Hem rahmetli başkana karşı büyük bir vefa gösterdiniz hem de bu stadımızda on binlerce onu sevenler olarak, onu güzel anlatan dilleri alkışlıyor, ona bağlılığınız gösteriyorsunuz. Bursamıza yakışan budur. Ona, sevginizi, bağlığınızı burada bulunmakla gösterdiniz. Sizleri tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.
     Arınç, taraftarların yeni stadın adının "İbrahim Yazıcı Timsah Arena" olması yönündeki tezahüratı üzerine şöyle konuştu:
     "Ben hassasiyetinizi ve verdiğiniz mesajları takdirle izliyorum. Biraz evvel büyükşehir belediye başkanımız konuşurken yeni yapılacak stadın isminin İbrahim Yazıcı olmasını arzu ettiniz. Sonra Timsah Arena İbrahim Yazıcı Stadyumu olsun dediniz. Bu mesajı aldık, gereğini yaparız. Bundan da şüpheniz olmasın. Bu, 45 bin kişilik stadın yapımına, 2011 haziranda temeli atılarak başlandı. O gün de değerli kardeşim Ertuğrul Sağlam ile kıymetli başkanımız İbrahim Yazıcı ve sizlerle birlikte bu stadın temelini atmıştık. Çok sevinçli olduğunu biliyorum ve bir an evvel Bursaya, Bursaspora yakışan bir stadın olmasını heyecanla desteklediğini biliyorum. Bugün onun isminin ebedileşmesi ve yaşatılması için çok güzel bir teklifte bulundunuz. Müsaade edin bunu değerlendirelim, bunu gerçekleştirilim, bunun coşkusunu hep beraber yaşayalım."
    
     -"Ölümden kaçmak yok, şah damarımızdan daha yakın"-
    
     Statta şu anda bir cenaze olduğunu, tabutun içinde de kıymetli bir kardeşinin bulunduğunu ifade eden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Hepimiz inançlı insanlarız. Sizin de verdiğiniz mesajlardan bu inancınıza ne kadar sadık olduğunuzu görüyorum. Her nefis ölümü tadacaktır Ayet-i Kerime bu. Sonra bana döndürülecekseniz diyor Cenab-ı Hak. Canlıların fani olduğuna inanan mümin insanlarız. Evet İbrahim Yazıcı vefat etti. Peygamberimiz de vefat etmişti. Annelerimiz, babalarımız hep yakınlarımız vefat ettiler. O da Allahın rahmetine kavuştu. Bir gün Hazreti Ömer, Hazreti Peygambere bana çok güzel bir nasihat et, çok güzel bir söz söyle dediğinde, Hazreti Peygamber ona döndü dedi ki, Ey Ömer, en iyi nasihat ölümdür. En güzel vaiz musalla taşındaki cenazedir. Susar ama çok şey konuşur ve ifade eder. Cenazeye baktığımız zaman herkes tefekkür etmeli. Herkes sükunetle bir gün hayata veda edeceğini düşünmeli ve ebedi hayatın ahiret yurdu olduğuna inanmalı. Ben hepinizin ölüme bu gözle baktığına inanıyorum. Ölümden kaçmak yok, şah damarımızdan daha yakın ve işte dün bir arada olduğumuz, güldüğümüz, başarılarına sevindiğimiz fevkalade güzel bir insan emri hak tecelli etti ve hakkın rahmetine kavuştu."
     Arınç, burada yapılacak 3 vazife bulunduğunu, bunlardan birincisinin cenazesine katılmak ve onu hayırla yad etmek, ikincisinin "nasıl bilirdiniz-" diye sorulduğunda "iyi bilirdik" diye cevap vermek, üçüncüsünün ise varsa hakları helal etmek olduğunu belirterek, bugün bunun üçünün de yapılacağını bildirdi.
     Öncelikle törende Yazıcıyı sevgi ve rahmetle andıklarını, onun iyi olduğuna yönelik inancın dile getirildiğini söyleyen Arınç, şunları kaydetti:
     "Helallik dilemeye gelince imam da soracak biraz sonra namazda. Ben bütün gönlümle helal olsun diyorum, eğer üzerinde birazcık hakkım varsa. Ben İbrahim bey kardeşimizle aynı yaştayım. Ben de 1948, Bursa Demirtaş doğumluyum. Evet kökenimiz farklı yerden gelmiş olabilir. Ama doğum yerlerimiz Bursa. Ben de 24 Aralık 1995 seçimlerinde parlamentoya girdim. O da o seçimlerde parlamentoya girdi. İkinci dönem yine Mecliste beraberdik. Ben devam ettim, o Bursaya döndü. İş hayatında başarılı oldu ve büyük sevdası Bursaspor ile baş başa kaldı. Sonra kader bizi Bursaya getirdi. Bursadan siyasete devam etmem arzu edildi. İnanın ilk günlerde yanımda İbrahim Yazıcıyı buldum. O bana büyük bir sadakat, sevgi gösterdi. Başarılı olmam için hem temennide bulundu hem de çalıştı. Ben de kendisinin şu ana kadar yanında oldum ve karşılık verdim."
    
     -"Onun manevi ruhu etrafında hep beraber Bursa, Bursaspor için kenetlenelim"-
    
     Arınç, Bursaspor ile ilgili bazı sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Taraftarlarımızın mahkemelik durumları, kendisi hakkında dava açılması, Bursaspor ile ilgili mali sorunlar, genel kurul ve başkan olup olmayacağı, inanın büyük bir kısmına Ertuğrul kardeşim şahittir, günlerce, haftalarca bu konuları birlikte görüştük. Ben kendisine hep şunu söyledim, İbrahim, sen iyi bir insansın. Sen Bursasporun başında kal. Sana bu yakışır. Bursasporun başarıları senin hayatının en büyük gayesi. Ben senin arkandayım demiştim. Bunu arkadaşlarımızdan bilenler vardır. Ama helallik noktasında bunu söylüyorum. Başkalarının bilmesine de gerek yok. Çünkü Bursa zengin bir il. Çok güzel insanlar var. Bursaspora başkanlık yapacak elbette pek çok insan bulunabilir. Pek çok taraftarımız var. 3 milyonluk Bursa ve 75 milyonluk Türkiye, Bursanın başarılarını her zaman alkışladı, sizin samimiyetiniz ve sadakatinizle."
     Herkesin çevresine baktığında Bursayı, Bursasporu ve İbrahim Yazıcıyı sevmiş yüzlerce insan bulabileceğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bursanın başarıları bundan sonra İbrahim Yazıcıyı inşallah mekanında mutlu etsin ve edecek. Futbolcu arkadaşlarımız burada. Hepsine başsağlığı diliyorum. Onlar bizim yüzümüzü güldürüyorlar. Onlara başarılar diliyorum. Teknik direktörlerimizin ikisini de vefakarlık örneği olarak davet etmişsiniz. Ertuğrul bey ile geçmişten bu yana dostluğumuz var. Ama Hikmet Karaman hocayla 25 yıldır tanışıyorum. O da benim çok sevdiğim bir kardeşim. İkisi de Bursasporu başarıdan başarıya koşturuyorlar. Yönetim kurulumuza başsağlığı diliyorum. Sükunet içinde olmalıyız, dua etmeliyiz ve ona vazifelerimizi yerine getirmeliyiz. Bir de bir ricam var. Bakın bugün bizi nasıl bir cenaze bir araya getirdi. Her konuşan ve yan yana oturan herkes geçmişte bir kavganın, çekişmenin, çatışmanın, küskünlüğün içinde olabilir. Ama gün, o gün değil. Bugün barışmanın, sarılmanın, birbirimizi affetmenin günü. İbrahim Yazıcının hatırına aramızda küskünlükler varsa bunları ortadan kaldıralım. Onun manevi ruhu etrafında hep beraber Bursa, Bursaspor için kenetlenelim. Bunu yapacağınızdan da fazlasıyla eminim. Bugün en azından bir 15 bin Bursalı bu statta anma gününe katılıyor. Sayın Yazıcı, sen bizi bir araya getirdin, mekanın cennet olsun, Allah senden razı olsun."
    
     Muhabir: Haluk Yüksel / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER