İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Kaya:

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Kaya: -Toplum yararına çalışma projeleriyle 18 yaşından 65 yaşına kadar eğitimi ne olursa olsun işsiz, vasıfsız, engelli ve eski hükümlü İŞKURa başvuranlara asgari ücretle çalışma imkanı sağlıyoruz


SAKARYA (A.A) - İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mahmut Kaya, toplum yararına çalışma projeleriyle 18 yaşından 65 yaşına kadar eğitimi ne olursa olsun işsiz, vasıfsız, engelli ve eski hükümlü olup da İŞKURa başvuranlara asgari ücretle çalışma imkanı sağladıklarını söyledi.
     Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen seminerde konuşan Kaya, özel iş arama kurumlarının ücret karşılığı iş yaptığını, İŞKURun ise bu hizmeti karşılıksız yaptığını ifade etti.
     İŞKUR, işsizlik sigortasından faydalanmanızı sağlıyor diyen Kaya, şöyle konuştu:
     İşsizlik sigortasından faydalanmak için 3 şart var. Birincisi istifa etmeyeceksiniz, ikincisi son üç yıl içinde 600 gün priminizin yatması gerekiyor. Son 4 ayın kesintisiz bir iş yerinde çalışarak priminizin yatırılması gerekiyor. Bu şartları yerine getirdiğinizde İŞKURa geliyorsunuz, 30 gün içinde işsizlik parası alabilmek için başvurunuzu yapıyorsunuz.
     İşsizlik parasını en az 6 ay, en fazla 10 ayda alabilirsiniz. En düşük işsizlik maaşı ayda 350 lira, en yüksek ise asgari ücret tutarında.
     Kaya, mesleki eğitim ve kurslarla mesleği olmayan veya meslek değiştirmek isteyenlere fabrikalarla istihdam garantili kurslar düzenlediklerini anlattı.
     Kurslar sayesinde vatandaşları meslek sahibi yaptıklarını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
     Kurslara katılanlara iş verenler en az yarısını istihdam etme garantisi veriyor. Yüzde 50si firmada işe başlıyor, geriye kalanlarsa belge sahibi olarak başka iş yerlerinde daha kolay iş bulabiliyor. Toplum yararına çalışma projeleriyle 18 yaşından 65 yaşına kadar eğitimi ne olursa olsun işsiz, vasıfsız, engelli ve eski hükümlü İŞKURa başvuranlara asgari ücretle çalışma imkanı sağlıyoruz. Anlaştığımız kamu kurumlarıyla en fazla 9 ay boyunca toplum yararına yönelik projeler gerçekleştiriyoruz.
    
     -Her işsizin TC kimlik numarasına göre bir danışmanı var-
    
     Kaya, İŞKURun en önemli görevlerinden birinin de iş ve meslek danışmanlığı olduğunu belirterek, Türkiyede herkesin iş ve meslek danışmanı olduğunu kaydetti.
     Sakaryada yaklaşık 40 uzmanın görev yaptığına işaret eden Kaya, Her işsizin TC kimlik numarasına göre bir danışmanı var. İŞKURa giderek veya internet üzerinden danışmanınızın kim olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece iş ve meslek danışmanınıza randevu alıp gittiğinizde hemen kayıtlarınız güncelleniyor. CV hazırlama, iş arama teknikleri, mesleğiniz yoksa mesleğe yönlendirme gibi hizmetleri alıyorsunuz. İş arama konusunda herhangi bir eksiğiniz varsa o eksiği tamamlama konusunda sizin için çalışma yapılıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER