Kaçkarlarda heliski heyecanı başlıyor

Kaçkarlarda heliski heyecanı başlıyor -Kaçkar Dağlarında 2005ten bu yana gerçekleştirilen helikopterli kayak sporu heliski, Ocak ayında İkizdere Vadisinde başlayacak -Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sarıdağ: İlk


RİZE (A.A) - Kaçkar Dağlarında 2005ten bu yana gerçekleştirilen, helikopterli kayak sporu heliski, Ocak ayında İkizdere Vadisinde başlayacak. Daha önce yabancı havacılık şirketlerince organize edilen heliski, son iki yıldır Türk havacılık şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. Şirket, heliskiyi Ocak-Mart döneminde Kaçkarların İkizdere bölümünde yapmayı planlıyor.
     Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heliskinin dünyada sınırlı bölgelerde yapılan, kayakçıların helikopterle dağların zirvesine çıkıp, atlayarak kaydığı bir spor türü olduğunu belirtti.
     Kaçkar Dağlarının Rizenin Çamlıhemşin ilçesi Ayder yaylası ve çevresindeki bölümünde 2005 yılından itibaren heliski yapılmaya başlandığını ifade eden Sarıdağ, Bu sürede yabancı firmalar bölgede faaliyet gösterdi. İlk kez geçen yıl bir Türk firması olarak bu görevi üstlendik. Türk pilotlar bölgede görev yaptı. Son derece başarılı bir sezonu geride bıraktık. Kaçkar Dağlarında bu yıl da heliski sporu Türk bayraklı helikopterlerle yapılacak dedi.
     İlgili bakanlıkla görüşmelerin tamamlandığını ve gerekli izinlerin alındığını vurgulayan Sarıdağ, 01 Ocak-31 Mart tarihlerinde heliski faaliyeti yapmak için izinlerimizi aldık. İkizdere Vadisinde heliski faaliyeti yapılması için taahhütlerimizi yerine getirdik. Heliski için ön hazırlıklara 15 Ocak tarihinde başlayacağız. Bir hafta çığ riski olan bölgeler ve işaretlemeleri yapacağız, test uçuşlarımız yapılacak. 23 Ocak tarihinde heliski faaliyeti için ilk grubu bölgeye getirmeyi planlıyoruz diye konuştu.
     Bu yıl talebin geçmişe göre çok daha fazla olduğunu dile getiren Sarıdağ, şöyle konuştu:
     Heliskiye katılım her geçen yıl artıyor. Bu yıl ise Avrupalı acentelerimizle yaptığımız görüşmelerde ciddi başvuru olduğunu öğrendik. Türk sporseverlerin de ilgisi her geçen yıl artıyor. İsviçre, Avusturya ve Kanadadan ciddi talepler var. İlk etapta bölgeye iki helikopter göndereceğiz. Bu yıl için 180 kişilik rezervasyonumuz var. Önümüzdeki hafta yapacağımız toplantı ile sporcu sayısı artışı net ortaya çıkaracak. Talep fazla olursa helikopter sayısını 4e kadar çıkaracağız. Talebe cevap verebilecek donanıma sahibiz. Bunu bir Türk firmasının da rahatlıkla yapabileceğini bundan önceki tecrübelerimizle göstermiştik. Mart sonuna kadar heliski tutkunlarına hizmet vereceğiz.
    
     -Avrupaya en yakın heliski parkuru Kaçkarlar-
    
     Heliskinin Kanada, Himalaya, Kafkaslar ve Alaskadan sonra Türkiyede Kaçkar Dağlarında yapıldığını belirten Sarıdağ, Kaçkar Dağları yapısı, parkuru ve kar kalitesi ile birçok yerin çok ilerisinde. Ayrıca Avrupaya yakın mesafede. Avrupalı sporcuların rahatlıkla ulaşabileceği bir bölge. Bu nedenle tercihte öncelikli bölge. Bunun değerini çok iyi biliyoruz dedi.
     Heliskinin Doğu Karadenizin tanıtımına ciddi oranda katkısı olduğunu vurgulayan Sarıdağ, Rize ve Kaçkar Dağlarını dünya tanıyor. İlerleyen yıllarda bölgede ciddi anlamda turizm etkinliklerinin artacağına inanıyorum. Özellikle Ayder bölgesinde yapılacak teleferik bölgeyi kış sporlarında cazibe merkezi haline getirecek. Yazın vazgeçilmezi olan yaylalar kışın kayak tutkunlarının adresi olacak. 12 ay Kaçkarlar hizmete açık olacak şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kaçkarlarda heliski heyecanı başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER